Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:30 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Loredana Chircu, doctorița decedată la spitalul Heka, înmormântată la Cimitirul Municipal din Constanța

ro

08 May, 2021 15:02 12041 Marime text
  • Loredana Chircu a fost înmormântată astăzi la Cimitirul Municipal din Constanța, conform dorințelor sale.
Loredana Chircu  era medic specialist în medicină internă. Aceasta a încetat din viață la vârsta de 38 de ani. A fost găsită decedată într-o încăpere a spitalului Heka la data de 25 aprilie 2021. La doar câteva zile după tragicul eveniment, în cadrul familiei medicului a izbucnit un scandal.

Mama femeii decedate a declarat că are suspiciunea că soțul acesteia vrea să ascundă ceva prin graba de a incinera trupul medicului.

Mama Loredanei a făcut precizări importante după moartea fiicei sale:

„Inima mea îmi spune că ea a fost maltratată, a fost bătută. Ea nu mi-a spus, în schimb mi-a spus fiica minoră, nepoțica, mi-a spus în 2019, că ”pe mami a bătut-o”, și mi-a confirmat și o fostă vecină, și nu am putut să mă amestec”, susține mama medicului.


Din actele oficiale reiese că potrivit susţinerilor mamei doctoriței, soțul acesteia dorește să incinereze trupul defunctei, procedura fiind reprogramată pentru data de 29 aprilie 2021 la Crematoriul Vitan-Bârzeşti, Bucureşti.

Mama doctoriței a precizat că înhumarea a fost amânată și că are suspiciunea că soțul acesteia vrea să ascundă ceva prin această grabă de a incinera trupul medicului.

Astfel, raportat la probele administrate in cauză, Judecătoria Constanța a apreciat că reclamanta a făcut dovada voinţei exprimată de defunctă in timpul vieţii si anume aceea de a fi înmormântată. 

Avocata spune că există un contract de concesiune pentru un loc de veci, precum și unul de servicii funerare. Acestea ar fi fost semnate de doctoriță chiar înainte de căsătorie, iar cea care ar fi trebuit să se ocupe de înmormântare ar fi fost chiar mama ei. 

Contactată telefonic, Georgeta Ibraimof, avocata mamei doctoriției, a declarat pentru ZIUA de Constanța la data de 4 mai, că întâmpină o nouă problemă: nu se știe unde este cadavrul.

„Dacă în cursul zilei de astăzi (nota redacției: marți, 04 mai 2021) nu este înregistrat apelul, hotărârea (privind suspendarea incinerării) va rămâne definitivă. Urmează să de acorde termen în dosarul de fond. Marea noastră problemă este că nu știm unde este cadavrul. Am luat legătura cu societatea care a luat trupul defunctei de la o altă casă mortuară. Au dus trupul până la intrarea în București. Și de acolo a fost predat unui alt serviciu, presupunem, pentru că nu avem de unde să știm. Efectiv, au mutat cadavrul într-o altă mașină”, potrivit Georgetei Ibraimof.

Soțul ei a fost audiat la sediul IPJ Constanța. Surse apropiate anchetei arată că audierea bărbatului are legătură cu plângerea depusă de către mama doctoriței, plângere prin care semnala dispariția cadavrului.



PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii