Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:03 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locuinte noi pentru chiriasii din Eforie (galerie foto)

ro

30 Oct, 2009 01:41 2822 Marime text
locuinte_sociale_bld_republicii_eforie_sud_10.jpgÎn urmă cu două luni, primarul oraşului Eforie, Ovidiu Brăiloiu, inaugura lucrările pentru realizarea blocurilor de locuinţe sociale de pe bulevardul Soarelui din Eforie Sud. Imobilele sunt destinate persoanelor evacuate din casele naţionalizate şi vor fi finalizate în curând.

Prima etapă a proiectului prevede construcţia a două blocuri cuprinzând 124 unităţi locative - 36 garsoniere, 72 apartamente cu două camere, 16 apartamente cu trei camere, durata de execuţie fiind de doi ani. Valoarea proiectului este de circa 200 miliarde lei, din care procentul aferent lucrărilor de construcţii şi montaj reprezintă fonduri obţinute de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, iar partea pentru lucrările de amenajare - reţele de utilităţi, locuri de joacă, parcări etc - va fi suportată din bugetul local. Proiectul se va realiza pe 8.000 mp provenind din domeniul privat al oraşului.

Unităţile locative se vor închiria cu 1,43 lei/mp, valoare stabilită conform legii, cazurilor sociale ce provin, în mare parte, din rândul persoanelor evacuate în baza Legii 10. În proiectul din această zonă se vor realiza: 145 locuri de parcare, locuri de joacă pentru copii, spaţii verzi şi amenajări peisagistice, iluminat stradal şi ambiental, căi de acces, alei şi platforme asfaltate, mobilier şi dotări urbane, transport în comun.

Un alt şantier privind construirea de locuinţe va fi în Eforie Sud, strada Republicii, unde se realizează alte 124 de spaţii locative.

Obiectiv aproape îndeplinit

Ieri, primarul urbei, Ion Ovidiu Brăiloiu, a făcut o vizită de lucru pentru a vedea stadiul lucrărilor. Blocurile, ce vor avea destinaţia de locuinţe sociale pentru persoanele evacuate din casele naţionalizate, sunt aproape finalizate, acum executându-se lucrări de finisaje.

Şeful administraţiei locale din Eforie apreciază că, prin realizarea acestor proiecte, va rezolva una dintre problemele sociale acute ale comunităţii. „Sper ca la finalizarea acestora, în anul 2010, problema locativă în Eforie să fie rezolvată în proporţie de 90%. Din evidenţele pe care le avem la Primărie reiese că reuşim să acoperim aproape toate cererile depuse de cetăţenii cu probleme sociale. Tot în Eforie Sud se vor construi 132 de locuinţe tip ANL, în regim de închiriere. Reprezintă o prioritate pentru locuitorii şi, în special, tinerii din Eforie. Cu toate că mulţi au fost sceptici când le spuneam, acum trei ani, că vom construi apartamente, iată că, în curând, dacă vremea ne ajută şi totul decurge conform graficului de execuţie, vor petrece sărbătorile de iarnă în casă nouă. Trebuie să menţionez că va fi casa pe care şi-ar dori-o mulţi, construită cu simţ de răspundere", a declarat primarul localităţii, Ovidiu Brăiloiu.

Referitor la Eforie Nord, edilul a subliniat că au fost finalizate 60 de locuinţe tip ANL, care vor fi date în folosinţă în cel mai scurt timp.

În contextul prezentat, trebuie să menţionăm că la primăria oraşului Eforie s-au înregistrat aproximativ 800 de dosare pentru obţinerea unei locuinţe, parte dintre solicitări fiind invalide, întrucât nu îndeplineau condiţiile de atribuire sau erau incomplete. Alt aspect, deloc de neglijat, îl reprezintă faptul că autoritatea locală din Eforie a atribuit în ultimii trei ani şi 500 de loturi de teren în vederea construirii unei locuinţe.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 30 Oct, 2009 20:17 Alt primar STUPID ! Primarul de Eforie face BLOCURI SOCIALE fara BALCOANE ? Ar trebui sa locuiasca EL acolo,cu familia lui ! CRETINISMUL la nivelul Primariilor a luat AMPLOARE. CE NE FACEM ??? Primarul din orasul Harsova de Constanta, pe ce loc o fii ?