Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:26 21 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu retrag proiectul de lege privind statutul Casei Regale

ro

05 Mar, 2018 14:18 777 Marime text
Şefii Parlamentului, liderii PSD și ALDE, retrag proiectul de lege privind statutul Casei Regale. Acesta fusese depus în noiembrie în Parlament și prevedea folosirea Palatului Elisabeta pentru următorii 49 de ani. Guvernul Tudose dăduse aviz negativ pe acest proiect, scrie Digi 24.

Solicitarea de retragere a proiectului de lege a fost depusă pe 1 martie în Parlament și este semnată de cei doi inițiatori, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

Depus pe 7 noiembrie 2017, proiectul a primit, până acum, un aviz negativ de la Guvern și un aviz favorabil, de la Comisia pentru administrație publică din Senat.

Proiectul legislativ inițiat de Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu prevedea acordarea unui statut juridic Casei Regale și statutul de utilitate publică. Astfel, Casa Regală ar avea un conducător care ar fi asimilat onorific șefului de stat și ar avea privilegiile de care se bucură un șef de stat.

De asemenea, Casa Regală ar fi urmat să aibă un buget de stat anual aprobat de Guvern, un buget care variază în funcție de proiectele pe care Casa Regală le dezvoltă pentru a promova România.

Totodată, Palatul Elisabeta ar fi rămas în folosința Casei Regale pentru următorii 49 de ani.

Guvernul ar fi plătit și pentru staff-ul Casei Regale, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, aproximativ 20 de angajați permanenți.

Opoziția a spus că acest proiect ar face Casa Regală dependentă de Guvern și deci subordonată acestuia.

La începutul lunii ianuarie 2018, Guvernul Tudose a dat aviz negativ iniţiativei legislative referitoare la reglementarea statutului juridic al Casei Regale.

La începutul lunii februarie, a apărut informația că familia regală și RA-APPS ar fi ajuns la o înțelegere în ceea ce privește rămânerea la Palatul Elisabeta, urmând să plătească chirie pentru imobil.

Sursă: Digi 24
Sursă foto: familiaregala.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii