Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:29 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO+TEXT USR Constanța a depus plângere penală pentru că Primăria Constanța nu și-a exercitat dreptul de preemțiune în cazul Hanului Balcan (VIDEO)

ro

26 Aug, 2022 13:07 2389 Marime text
Conferință USR ConstanțaLa sediul USR Constanța din bd. Mamaia are loc o conferință de presă la care participă deputatul USR, Stelian Ion, viceprimarul Florin Cocargeanu și președintele USR Constanța, Dumitru Caragheorghe.

Potrivit reprezentanților USR Constanța vor fi abordate teme actuale, urmate de o sesiune de întrebări.

Reprezentanții USR vor solicita exproprierea Hanului Balcan. De asemenea au depus plângere penală pentru că Primăria Constanța nu și-a exercitat dreptul de preemțiune. 

Preluarea Hanului Balcan de către primarie este un proiect al USR iar în bugetul de anul acesta se aprobase o linie financiară pentru  demararea procedurii de achiziție de 12 mil lei. De asemenea cumpărarea hanului de la cei 8 proprietari se regăsește în strategia culturală adoptata anul acesta de CLM. De asemenea au fost alocați 10.000 lei în 2022 pentru studiu de prefezabilitate. 

„Consilierii USR au depus un denunț la Parchetul de Tribunalul Constanţa împotriva secretarului municipiului Constanța, Mirabela Călin, cea care nu a adus la cunoștința consilierilor locali despre solicitarea făcută de proprietarii inițiali ai Hanului Balcan la Primăria Constanța“ - a precizat Dumitru Caragheorghe. 


Plângerea vizează abuz în serviciu/neglijență în serviciu. 

Stelian Ion afirmă la rândul său că responsabilitatea menținerii în funcție a Mirabelei Călin este a primarului Vergil Chițac.

Viceprimarul municipiului Constanța, Florin Cocargeanu spune că îi va solicita primarului să demareze exproprierea de utilitate publică a Hanului Balcan. 

„Dacă primarul va refuza să dea curs exproprierii se face complice cu actualul proprietar" - a precizat Stelian Ion.


Despre Hanul Balcan 

Hanul Balcan era unul dintre cele mai căutate restaurante de pe litoral, în toate perioadele istoriei sale. Structura de rezistență alcătuită din fundație, din zidărie de piatră subzidite; zidărie portantă cu grosimea de 50 cm la exterior și 37 și 25 cm la interior, planșee din beton armat la corpul dinspre strada Ștefan cel Mare și corpurile de legatură și planșee din lemn la corpul dinspre strada Griviței. 

Suprafața terenului este de 1700 mp, din care 1200 suprafața construită, 400 mp reprezentând terasele, imobilul având și un număr de 40 de camere

De săptămâna trecută, Hanul Balcan are un nou proprietar. Este vorba despre Ion Constantin, fost prefect al județului Constanța, actualul director executiv al Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Constanța

Prețul de achiziție a fost de 650.000 de euro

Noul proprietar, vrea să reabiliteze clădirea și să-i păstreze specificul, acela de loisir și gastronomie

Primăria a fost destul de aproape să își exercite dreptul de preempțiune însă termenele convenite cu cei 9 proprietari ai clădirii au curs în defavoarea Primăriei Constanța care a pierdut astfel ocazia de a prelua acest imobil pentru a-l reda comunității. 

Citește și: 

Exclusiv. Primăria nu și-a exercitat dreptul de preempțiune. Hanul Balcan, clădire monument de referinţă a oraşului, are un nou proprietar!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii