Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Ziua Unirii Principatelor Române, celebrată la Cumpăna (galerie foto)

ro

24 Jan, 2020 10:35 2382 Marime text


În aceste momente, la Cumpăna au loc manifestări cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române.

Locuitorii comunei sărbătoresc, aşa cum se cuvine, această zi de o importanţă istorică pentru poporul român.

„Unirea Principatelor Române este unul dintre cele mai îndrăgite momente ale istoriei noastre. Cei 161 de ani care au trecut de la Unire ne-au arătat care este distanţa de la efort la recompensă. Faptele EROILOR noştri sunt cele care ne permit nouă să fim ceea ce suntem astăzi. Lupta românilor din toate timpurile a fost dusă pentru noi - cei care suntem acum aici.

Pentru că noi suntem cei care ne bucurăm astăzi de reuşita lor, la fel cum mâine sperăm să se bucure copiii noştri de reuşitele noastre. Aducem astfel, un pios omagiu tuturor eroilor neamului românesc, mai ales celor care mai sunt astăzi printre noi, mulţumindu-le pentru demnitatea cu care au apărat interesele şi integritatea României”, au transmis reprezentanţii autorităţii publice locale.

În cadrul evenimentelor, are loc și un moment de premiere a veteranilor de război –  Ion Ceapă.

UPDATE 4 

Pe scenă urmează şi ansamblurile folclorice „Muguraşii” Cumpenei, „Boboceii Cumpenei” şi grupul ”Folk Trotter”.

UPDATE 3

Ziua continuă cu un spectacol susţinut de preşcolarii Grădiniţei „Florilor” şi de elevi ai Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu”, care vor prezintă un montaj literar-artistic dedicat Unirii Principatelor Române.

UPDATE 2 

Viceprimarul comunei Cumpăna, Florin Neagu, susține o alocuţiune, după care urmează  ceremonialul depunerii de coroane de flori. Ca în fiecare an, veteranul de război Ion Ceapă este premiat de autoritatea publică locală. Cei prezenţi s-au prins în Hora Unirii - simbol al prieteniei şi unităţii tuturor cetăţenilor comunei Cumpăna.

UPDATE 1 

Ziua debutează cu depuneri de coroane de flori la monumentul „Memorialul Eroilor”, situat la intrare în comună, şi la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial, situat lângă Biserica „Sf. Maria“. Ulterior, manifestările se desfăşoară la Monumentul Eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial, situat în faţa Căminului Cultural, şi debutează cu intonarea Imnului de Stat al României şi slujba religioasă.


Sursa foto: ZIUA de Constanța 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii