Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:29 20 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitaţia pentru atribuirea contractului „Servicii de catering“, reluată de Spitalul Judeţean Constanţa. Care este valoarea acestuia (document)

ro

03 May, 2018 00:00 349 Marime text
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ din Constanţa anunţă organizarea şi desfăşurarea unei proceduri publice pentru atribuirea contractului „Servicii de catering“, în valoare estimată cuprinsă între 25.35.290,8 şi 28.421.790,4 lei.
 
Ofertele pot fi depuse până pe 25 mai, ora 8.00 - 16.00, urmând ca acestea să fie deschise pe data de 2.07.2018, ora 18.00. Cuantumul garanţiei de participare este de 53.291 de lei, ce reprezintă 1% din valoarea fără TVA a celui mai mare contract subsecvent. Potrivit anunţului de participare, se va încheia un acord-cadru pe o durată de 48 de luni. Contractul presupune achiziţia serviciului de asigurare a hranei în sistem de catering, respectiv prepararea, livrarea şi servirea hranei pentru pacienţii internaţi în toate secţiile Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa şi pentru medicii de gardă.
 

Responsabili de atribuirea contractului

 
Persoanele ce pot influenţa conţinutul documentelor achiziţiei şi/sau desfăşurarea procedurii de atribuire sunt: ş.l. dr. Cătălin Grasa - manager, ec. Natalia Munteanu - director financiar-contabil, dr. Bogdan Obada - director medical, ş.l. dr. Bogdan Câmpineanu - medic-şef Centrul de Hemodializă; ş.l. Luana Alexandrescu; as. licenţiat Cornelia Banu - director Îngrijiri; ec. Gabriela Butcaru-Maniţiu - Serviciul Financiar; prof dr. Doina Catrinoiu - preşedinte comisie de nutriţie; conf. univ. dr. Cristina Mihai - medic-şef secţie Pediatrie; jr. Bianca Dumitrescu - şef Serviciul Achiziţii; referent superior Lavinia Militaru - Serviciul Achiziţii; ec. Corneliu Stănculescu - Serviciul Achiziţii ; ec. Mărioara Furnică - Serviciul Achiziţii; jr. Carmela Endora Gherghina - consilier juridic; jr. Mariana Săndulescu - consilier juridic.
 

Condiţii pentru ofertanţi

 
Ofertanţii vor declara cifra medie de afaceri pe ultimii trei ani, care trebuie să fie cel puţin egală cu 5.329.085,7 lei, ce reprezintă valoarea celui mai mare contract subsecvent. Lista principalelor prestări de servicii similare celor care fac obiectul achiziţiei efectuate în ultimii trei ani (calculaţi până la data-limită de depunere a ofertei) va conţine valorile, datele, perioadele de prestare şi beneficiarii publici sau privaţi. Ofertantul trebuie să demonstreze că a prestat servicii similare, cum ar fi: servicii de catering, servicii de restaurant, servicii de preparare a hranei, servicii de servire a mesei, cu o valoare cumulată de cel puţin 5.329.085,7 lei, la nivelul unui contract sau al mai multor contracte.
 

Date din caietul de sarcini

 
Servirea hranei rece sau preparate se va face în caserole şi cu tacâmuri şi pahare de unică folosinţă, până la patul pacientului din cadrul fiecărei secţii, în condiţiile respectării întocmai a normelor sanitare/sanitar-veterinare, aplicabile la orice dată. Prepararea hranei se va face la sediul/punctul de lucru al prestatorului: sediul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, secţia Dermato-Venerice, Secţia Psihiatrie Palazu Mare, Secţiile TBC Osteoarticular şi TBC Pneumologie Agigea, Secţia Recuperare Medicală, Fizică şi Balneo Eforie Sud.
 
Programul de servire a mesei va fi următorul: micul dejun - 7.00 - 7.30; prânzul - 12.00 - 13.00; cina - 18.00 - 19.00, iar suplimentele vor fi livrate astfel încât să fie servite la orele 10.00 şi 16.00. Programul de livrare a hranei poate fi modificat pe parcursul derulării contractului, în funcţie de necesităţile autorităţii contractante, şi comunicat prestatorului în timp util.
 
Prestatorul va asigura personalul care livrează hrana în fiecare secţie a spitalului şi personalul existent în fiecare secţie care distribuie şi serveşte hrana la patul pacientului, în condiţiile respectării normelor de igienă din domeniul alimentaţiei şi conform listei cu numărul de pacienţi şi tipul de meniu, dată de asistenta-şefă de secţie. Hrana va fi preparată în locaţia proprie a ofertantului, spaţiu autorizat din punct de vedere sanitar-veterinar.
 
 
Prestatorul este obligat să asigure în cadrul blocului alimentar unde este preparată hrana circuitele specifice prevăzute de legislaţia în vigoare. Condiţiile de recepţie şi depozitare, prelucrare şi preparare a alimentelor, modul de organizare a circuitelor bucătăriei şi măsurile de protecţie igienico-sanitare sunt cele prevăzute în normele de funcţionare ale unităţilor de alimentaţie publică. Prestatorul se obligă să asigure transportul hranei preparate până la spaţiile de preluare ale autorităţii contractante, în maşini proprii autorizate sanitar-veterinar, în conformitate cu normativele legale în vigoare. Prestatorul va trebui să distribuie trei mese + suplimente pe zi.
 
Atât vesela, cât şi tacâmurile vor fi de unică folosinţă şi vor fi puse la dispoziţie de către prestator, fiind incluse în preţul prestaţiei ofertat. Produsele din care este preparată mâncarea trebuie să fie ambalate, etichetate, inscripţionate, ştampilate, după caz, potrivit legislaţiei sanitar-veterinare, iar provenienţa acestora trebuie dovedită prin documente prevăzute de legislaţia în vigoare.
 
La livrare se vor preda următoarele documente: aviz de însoţire a mărfii, proces-verbal de confirmare a livrării hranei, listele de meniuri, calculul caloriilor şi gramajul/porţie, semnate de către reprezentanţii prestatorului, precum şi de către reprezentanţii desemnaţi ai spitalului după preluarea alimentelor. Meniurile vor fi livrate pe fiecare secţie a spitalului şi distribuite la patul pacientului, pe fiecare recipient fiind marcat indicatorul secţiei.
 
Pe parcursul derulării contractului, autoritatea contractantă are dreptul de a verifica modul de preparare a hranei, condiţiile în care prestatorul îşi desfăşoară activitatea, condiţiile de igienă a spaţiilor de lucru şi a alimentelor.
 

Valoarea alocaţiei de hrană conform HG 665/2016

 
Bolnavii de TBC şi HIV/SIDA adulţi - 16 lei, bolnavii de TBC şi HIV/SIDA copii - 15 lei, bolnavii de hepatită, neoplazici, adulţi - 15 lei, bolnavii de hepatită, neoplazici, copii - 16,40 de lei, bolnavii de diabet, adulţi - 15 lei, bolnavii de diabet, copii - 17,5 lei, bolnavii arşi - 15 lei, alţi bolnavi adulţi - 10 lei, lăuze - 15 lei, bolnavi în leprozerii - 11 lei, regim de hemodializă - 9 lei, bolnavi psihic şi bolnavi psihic cu internare obligatorie - 12 lei, bolnavi internaţi în staţionare de zi - 7 lei, copii nou-născuţi prematuri în maternităţi sau compartimente, alimentaţi artificial - 10 lei, copii nou-născuţi prematuri în maternităţi şi compartimente, alimentaţi natural - 5 lei, copii 0-3 ani - 10 lei, copii 3-16 ani - 12 lei, însoţitori ai bolnavilor internaţi în unităţi sanitare - 7 lei, medicii de gardă - 10 lei. Valorile alocaţiilor de hrană sunt cu TVA inclus. Ofertantul este obligat să se încadreze în aceste alocaţii şi să le respecte.
 
Societatea ofertantă va demonstra că are capacitatea de servire a mesei pentru secţiile interioare şi exterioare ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, respectiv să dispună de un număr minim de 50 de persoane. Societatea ofertantă va prezenta declaraţie privind dotările specifice cateringului: utilaje, echipament tehnic, mijloace de transport; va fi dotată cu linie de porţionare/împachetare produs finit; va fi dotată cu linie de spălat vesela/oale/navete; va fi dotată cu cuptor gastronomic şi frigidere profesionale şi cu maşini profesionale (curăţat zarzavat, mixere etc.). Mai mult, societatea ofertantă va face dovada că deţine autorizaţie DSVSA pentru mijloacele de transport.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta anunţul de participare la această licitaţie.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii