Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liceeni din Constanţa, instruiţi de către poliţişti

ro

12 Sep, 2019 12:41 1428 Marime text
La data de 11 septembrie a.c., poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat activități informativ - preventive la Colegiul Național ,,Mircea cel Bătrân” și Liceul Sportiv ,,Nicolae Rotaru” din municipiul Constanța.
 
În acest context, polițiștii le-au prezentat elevilor informațiile necesare referitoare la prevenirea bullyingului, delincvenței juvenile și a traficului de persoane.
 
 Astfel, polițiștii le-au reamintit tinerilor pericolele la care s-ar putea expune prin furnizarea datelor personale către persoane cunoscute doar pe rețelele de socializare și cui ar trebui să ceară ajutor ori de câte ori se simt în pericol.
 
Totodată, adolescenților le-au fost semnalate cauzele, riscurile și efectele nocive ale consumului de alcool și tutun, iar pentru o mai ușoară transmitere a mesajului, polițiștii le-au oferit acestora materiale educative cu sfaturi preventive.
 
Activităţile desfăşurate fac parte din Programul de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor - prioritate naţională şi locală şi proiectul „Pregătiți pentru viață”.
 
În cadrul activităților au participat și reprezentanți ai A.N.I.T.P. Constanța.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii