Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:51 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de amenzi aplicate de polițiștii din Constanța. Ce au constatat autoritățile

ro

04 Sep, 2023 14:57 837 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • În perioada 2 - 3 septembrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea accidentelor de circulație, prin depistarea și sancționarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a sibstanțelor psihoactive.
 
În perioada 2 - 3 septembrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea accidentelor de circulație, prin depistarea și sancționarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, transmite un comunicat din partea Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
 
Astfel, au fost testați 106 conducători auto cu aparatul etilotest și 5 cu aparatul drugtest.
 
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 37 de sancțiuni contravenționale la OUG 195/2002, în valoare totală de peste 8.000 de lei. 
 
Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării, 2 permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.
 
De asemenea, polițiștii le-au adus la cunoștință conducătorilor auto prevederile Legii 213/2023, potrivit cărora conducătorul auto, aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere, care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei, a încheiat sursa citată. 
 

Citește și:
Accident rutier în localitatea Agighiol, județul Tulcea. Două autoturisme, implicate
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii