Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:56 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Tulcea Activități de informare publică privind Legea Anastasia desfășurate de polițiști (FOTO)

ro

03 Aug, 2023 14:55 890 Marime text
Sursa foto: IPJ Tulcea
  • În cursul zilei de astăzi, 3 august 2023, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea-Biroul Siguranță Școlară și Biroul Rutier, împreună cu specialiști din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Tulcea, au desfășurat activități de informare a cetățenilor despre prevederile „Legii Anastasia".
 
În cursul zilei de astăzi, 3 august 2023, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea-Biroul Siguranță Școlară și Biroul Rutier, împreună cu specialiști din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Tulcea, au desfășurat activități de informare a cetățenilor despre prevederile „Legii Anastasia", transmite un comunicat de presă din partea IPJ Tulcea.
 
Polițiștii le-au adus la cunoștință conducătorilor auto prevederile Legii 213/2023, care a înăsprit pedepsele în cazul accidentelor mortale, provocate de șoferii aflați sub influența alcoolului, a substanțelor psihoactive sau care nu dețin permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
Astfel, această lege a modificat art. 91, din Codul Penal, unde a fost introdus un nou alineat, care stabilește că nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracțiunilor prevăzute la art.192, alin. 2 și 3, dacă acestea au fost săvârșite în condițiile art. 335 sau art. 336, din Codul Penal.
 
Activități desfășurate:
 
  • informarea conducătorilor auto/participanților la trafic cu privire la serviciile ANA-CPECA și a riscurilor asociate consumului de droguri;
  • testarea conducătorilor auto aflați în trafic cu aparatul etilotest;
  • testarea conducătorilor auto aflați în trafic cu aparatul Drugtest, a încheiat sursa citată.
 
Citește și:
Un bărbat găsit decedat pe plaja Nicolina din Iași! A fost întocmit un dosar pentru ucidere din culpă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii