Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:35 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Bihor Compania de pompieri din Aleșd împlinește 30 de ani de activitate, de Sf. Maria (GALERIE FOTO)

ro

11 Aug, 2023 10:57 774 Marime text
Sursă foto: ISU Bihor
  • Conform ISU Bihor, Compania de pompieri Aleșd va împlini 30 de ani pe data de 15 august 2023, de ziua Adormirii Maicii Domnului.
  • Astfel, se va organiza ziua porților deschide la Stația de Pompieri Aleșd. Evenimentul se va desfășura marți, pe 15 august 2023, între orele 10:00 -  14:00.
 
Potrivit unui comunicat de presă pus la dispoziție de Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Bihor, în urmă cu 30 de ani, la 15 August 1993, în sfânta zi a sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, lua fiinţă, Compania de Pompieri Aleşd.
 
Cu ocazia acestei zile de sărbătoare, Stația de Pompieri Aleșd își va deschide porțile pentru cei în slujba cărora se află. Astfel, persoanele care doresc să le fie alături, sunt așteptate în data de 15 august 2023, între orele 10:00 - 14:00, la sediul subunității, situat în Aleșd, pe strada Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul (fosta stradă Oborului)  nr. 27.
 
În cadrul acestei activități, pompierii vor desfășura exerciții demonstrative specifice și vor prezenta vizitatorilor, tehnica de luptă utilizată în misiunile operative familiarizându-i totodată, cu măsurile și comportamentele adecvate în cazul producerii diverselor situații de urgență. 
 
Echipajele de intervenție din Aleșd, răspund la orice oră atunci când cetățenii sunt amenințați de incendii sau inundații, sunt răniți în urma accidentelor rutiere sau solicită primul ajutor calificat, ș.a. Numai pe parcursul primelor șase luni ale anului au fost înregistrate peste 500 de misiuni de stingere a incendiilor, de descarcerare și de salvare SMURD.
 

„Echipajele de pompieri militari din cadrul acestei subunități își desfășoară misiunile de protejare a vieții și bunurilor în raionul de intervenţie, cu o suprafaţă de aproximativ 1.222 kilometri pătraţi, format din 72 de localităţi şi o populaţie de circa 57.590 locuitori“, adaugă sursa.


Citește și:

Siguranța în mini-vacanța de Sf. Maria, asigurată de echipajele de pompieri din Prahova. Oamenii legii, recomandări împotriva evenimentelor neplăcute
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii