Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:36 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județele Constanța și Tulcea sub avertizări meteo de viscol și ninsoare! DRDP Constanța recomandă conducătorilor auto să evite deplasările

ro

24 Nov, 2023 17:41 4216 Marime text
Foto cu rol ilustrativ: RAJDP ConstantaAtenție! A.N.M. a emis avertizări de cod galben și portocaliu de vreme severă ce vizează județele Constanța și Tulcea! 
Astfel, un COD GALBEN va fi valabil în intervalul 24 noiembrie, ora 18:00 – 26 noiembrie, ora 18:00

Fenomene vizate: precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, viscol.

În intervalul menționat, aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde regiunile sudice și sud-estice, unde se vor acumula cantități de apă însemnate de 25...30 l/mp și pe arii restrânse de peste 40...50 l/mp.

Vor fi ploi, dar treptat începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 noiembrie) acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Vântul se va intensifica îndeosebi în sudul jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea.Vor fi rafale în general de 60...75 km/h, intervale cu viscol și vizibilitate scăzută.
Un COD PORTOCALIU va fi valabil în intervalul 26 noiembrie, ora 02:00 – 26 noiembrie, ora 16:00

Fenomene vizate: viscol;

În intervalul menționat în județele Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța va ninge și va fi viscol. Vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 75...85 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50m.

„Pentru siguranța și protejarea vieților omenești recomandăm conducătorilor auto să evite deplasările în acest interval. În condițiile în care este absolut necesară deplasarea, rugăm conducatorii auto ca înainte de a porni la drum să se informeze la instituțiile abilitate despre viabilitatea drumului. De asemnea, să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile de trafic și să aibă autovehiculele echipate corespunzator pentru condiții de iarnă.
Precizăm că, este important ca partea carosabilă să ramână liberă de obstacole, astfel încât autoutilajele să poată acționa eficient“ - au mai precizta reprezentanții DRDP Constanța.

Citește și: 

ALERTĂ METEO! Județul Constanța, sub Cod Portocaliu de vreme rea! În weekend sunt așteptate ninsori, iar vântul va viscoli zăpada
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii