Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:48 27 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorul Cristian Deliorga decide azi libertatea Înaltpreasfinţitului Teodosie, arhiepiscopul Tomisului (rechizitoriu)

ro

03 Apr, 2017 00:00 919 Marime text
Judecătorul Cristian Deliorga, din Curtea de Apel Constanţa, decide azi libertatea Înaltpreasfinţitului Teodosie, arhiepiscopul Tomisului. Zilele trecute, Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, a solicitat revocarea controlului judiciar, măsură preventivă sub imperiul căreia a fost trimis în judecată de Ciprian Bodu, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
 
Oricare va fi decizia de azi a Curţii de Apel Constanţa, aceasta va putea fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Cât se află sub control judiciar, Înaltpreasfinţitul Teodosie trebuie să respecte următoarele obligaţii, stabilite de procurorii DNA: „Să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu desfăşoare nicio activitate cu caracter decizional în legătură cu accesarea de fonduri europene în cadrul Bisericii Ortodoxe Române/Patriarhiei Române/Arhiepiscopiei Tomisului, nici direct, nici prin interpuşi, să nu se apropie de ceilalţi suspecţi/inculpaţi din dosar, de martori, experţi şi să nu comunice direct sau indirect cu aceştia“.
 
Alături de Înaltpreasfinţitul Teodosie, DNA Constanţa i-a mai trimis în judecată pe Ciprian Ioan Cojocaru (preot paroh în Parohia „Sf. Maria“ - Constanţa), Bogdan Petrişor Malaxa (preot în Parohia „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena III“ - Constanţa), Gheorghe Nadoleanu (preot) şi Stere Beca, la data presupuselor fapte mandatari ai Arhiepiscopiei Tomisului, cu privire la presupusa săvârşire a infracţiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.
 
De asemenea, tot în prezenta cauză a mai fost deferit Justiţiei şi Aurelian Ştefan, la data presupuselor fapte mandatar al Arhiepiscopiei Tomisului, cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Citeşte şi: 

Înaltpreasfinţitul Teodosie, trimis în judecată de Ciprian Bodu, procuror DNA
„Nu am dat nicio declaraţie! Nici falsă, nici nefalsă“ (rechizitoriu + galerie foto)


Rechizitoriu pentru Teodosie! Iată pentru ce l-a trimis DNA în judecată pe arhiepiscopul Tomisului (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii