Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:15 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ITM Constanța anunță Amenzi în valoare de 104.500 lei pentru depistarea muncii nedeclarate

ro

01 Mar, 2022 11:50 1306 Marime text



 Având în vedere obiectivele specifice ale Inspecției Muncii stabilite prin lege cât și   prin Programul Cadru de Acțiuni al Ispecției Muncii pentru anul 2022, s-a impus intensificarea acțiunilor de control în vederea diminuării cazurilor de muncă nedeclarată.



Astfel, în perioada 23-26.02.2022 s-a desfășurat” Campania Națională privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii  care își desfășoară activitatea în domeniul comerț - cod CAEN 47, anunță ITM Constanța. 



Acțiunile de control au avut caracter  inopinat și  s-a urmărit modul în care angajatorii din acest domeniu  respectă prevederile legale în ceea ce privește timpul de muncă și de odihnă al salariaților, repausul săptămânal, munca suplimentară și programul de lucru.


Inspectorii de muncă din cadrul serviciului control relații de muncă, au verificat un număr de 62 agenți economici dintre care 13 au fost verificati în week-end și au aplicate 13 sancțiuni contravenționale  din care 8 amezi în valoare de 104.500 și 5 avertismente.


Au fost depistați 5 angajatori care practicau  munca nedeclarată  cu un număr de 5 persoane fără forme de angajare.  



Amenzile pentru muncă nedeclarată au totalizat 100.000 lei și-au dispuse 29 măsuri de remediere a deficiențelor  cu privire la neaducerea la cunostinta a programului de lucru cat si repartizarea programului de lucru la contractele individuale de munca cu timp partial, înregistrarea și trasmiterea în baza de date REVISAL a contractelor individuale de muncă, plata drepturilor salariale și a orelor suplimentare de lucru.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii