Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:14 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Israel-Hamas Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, mulţumeşte SUA pentru muniţie

ro

10 Dec, 2023 15:17 796 Marime text
Foto: facebook
  • Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că SUA au furnizat Israelului „muniţii importante” pentru continuarea războiului din Gaza, transmite duminică dpa.
     
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că SUA au furnizat Israelului „muniţii importante” pentru continuarea războiului din Gaza, transmite duminică dpa, citat de Agerpres.

La începutul reuniunii cabinetului, la Ierusalim, Netanyahu i-a mulţumit preşedintelui american Joe Biden pentru ajutorul militar şi pentru vetoul recent exprimat în cadrul Consiliului de Securitate al ONU asupra unei rezoluţii în care se cerea o încetare a focului.

Netanyahu nu a precizat la ce livrări de arme se referă.

Şeful executivului israelian a mai declarat că a vorbit cu cancelarul german Olaf Scholz şi cu preşedintele francez Emmanuel Macron.

„Le-am spus că nu pot susţine distrugerea (grupării islamiste palestiniene) Hamas pe de-o parte şi, pe de altă parte, să facă presiuni asupra noastră să punem capăt războiului, adică tocmai ceea ce ar împiedica distrugerea Hamas", a afirmat Netanyahu, care a adăugat că războiul "va continua cu o şi mai mare intensitate, în nordul şi în sudul Fâşiei Gaza, pentru a-şi îndeplini toate obiectivele”.


După atacul brutal din 7 octombrie al grupării palestiniene asupra unor aşezări din sudul Israelului, soldate cu circa 1.200 de morţi, în marea lor majoritate civili, Israelul şi-a stabilit drept obiective să distrugă Hamas, să recupereze toţi ostaticii şi să se asigure că Fâşia Gaza numai reprezintă o ameninţare pentru statul israelian, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Sancţiuni împotriva Hamas şi a coloniştilor israelieni şi sprijinul pentru Ucraina, pe agenda miniştrilor de externe ai UE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii