Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:17 20 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Invictus. Proiect pentru recompensarea eforturilor militarilor răniţi în teatrele de operaţii și oportunitatea de promovare a Armatei României. Sume propuse

ro

07 Oct, 2017 05:16 1813 Marime text
Ministerul Apărării Naționale a postat, recent, prin Direcția pentru Relația cu Parlamentul și Asistență Juridică, la capitolul Transparență decizională Proiecte de acte normative în dezbatere publică, un proiect pentru modificarea Normelor financiare pentru activitatea sportivă, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1447/2007.
 
În acest sens a emis și o Notă de Fundamentare în care se arată că acest act normativ este necesar ”Din dorinţa de a încuraja şi sprijini recuperarea fizică şi reabilitarea militarilor răniţi în teatrele de operaţii, în anul 2014, sub patronajul  prinţului  Henry de Wales, al Marii Britanii, s-au desfăşurat, la Londra, primele jocuri Invictus, la care au participat 400 de competitori din 13 ţări”.

Tot în aceeași notă se mai arată că ”Această mişcare sportivă pentru personalul rănit în teatrele de operaţii sau în exercitarea unor misiuni a pătruns repede şi în rândul militarilor români, în acest sens  Ministerul Apărării Naţionale  înfiinţând în cadrul Clubului Sportiv al Armatei-Steaua, o secţie dedicată acestora”.

În cadrul evenimentului “Invictus Games” se organizează  mai multe competiţii sportive, adaptate pentru persoane cu nevoi speciale, şi se desfăşoară după criterii foarte strict stabilite.

Evenimentul este de maximă anvergură şi vizibilitate, constituind o oportunitate pentru a dovedi că România are capacitatea de se integra în proiectele sociale şi sportive ale Alianţei Nord-Atlantice cu aceeaşi seriozitate şi determinare manifestate în planul participării la activităţile militare comune.

Având în vedere specificul acestei competiţii, pentru recompensarea eforturilor militarilor răniţi în teatrele de operaţii, sprijinirea  recuperării fizice şi psihice a acestora precum şi având în vedere oportunitatea de promovare şi reprezentare a Armatei României la nivelul Alianţei, este necesară modificarea Normelor financiare pentru activitatea sportivă, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1447/2007, cu modificările şi completările ulterioare, astfel încât să se creeze cadrul legal corespunzător.

Prin completarea propusă la Normele financiare pentru activitatea sportivă, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.1447/2007, se creează cadrul legal necesar pentru acordarea premiilor de către Ministerul Apărării Naţionale pentru participanţii la Jocurile Invictus, dar se și propune recompensarea tuturor participanţilor la competiţie, indiferent de locul obţinut în clasamentul final al competiţiei.
 
Astfel, ”Pentru performanţele deosebite obţinute în competiţii sportive, Ministerul Tineretului şi Sportului, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, federaţiile sportive naţionale, Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar, ministerele şi alte instituţii centrale care au în subordine structuri sportive pot acorda sportivilor, în funcţie de valoarea performanţei, de importanţa şi amploarea competiţiei, de contribuţia personală şi în limita bugetului aprobat, premii/recompense în lei şi/sau în obiecte, până la valoarea sumelor prevăzute în tabelul următor:  

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii