Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MapN Proiectul TransRomânia. Sportivii se opresc la monumentele ridicate în cinstea celor care s-au jertfit pentru țară

ro

17 May, 2022 16:02 1012 Marime text
Maraton Foto Pixabay
  • Proiectul TransRomânia, ediția a treia

Echipa de sportivi din proiectul TransRomânia prin care se promovează spiritul Invictus va ajunge la Monumentul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol, București, astăzi, 17 mai, în jurul orei 20.00. Directorul adjunct al Statului Major al Apărării, comandorul Iosif Bencze, va aștepta echipa constituită din căpitanul Andrei Ailenei, ultramaratonistul Levente Polgar și ciclistul Cristian Gheorghe, care vor să demonstreze că prin voință orice greutate poate fi depășită. Sportivii din proiectul aflat la a treia ediție au plecat, în data de 9 mai, în alergare din Jimbolia către Vama Veche.

Cei trei, care au parcurs deja aproximativ 700 de km, vor păstra un moment de reculegere la Monumentul Ostașului Necunoscut, după care își vor continua alergarea către destinația finală.

În drumul lor, sportivii se opresc la monumentele ridicate în cinstea celor care s-au jertfit pentru țară pe câmpurile de luptă.


TransRomânia constă în îmbrățișarea simbolică a României, în alergare și cu bicicleta. Deplasarea se execută pe traseul Jimbolia – Arad – Săvârșin – Orăștie – Sibiu – Făgăraș – Fundata – Târgoviște – București – Slobozia – Mihail Kogălniceanu – Vama Veche, totalizând aproximativ 1100 km. Ediția actuală a evenimentului se desfășoară pe parcursul a treisprezece zile.

Prima ediție TransRomânia a avut loc în anul 2016, cu Levente Polgar în alergare și Florin Romniceanu pe bicicletă, iar cea de-a doua ediție a avut loc în anul 2020, când Levi a fost însoțit pe bicicletă de Cristian Gheorghe.

Organizatorii transmit că proiectul TransRomânia reprezintă o dovadă a iubirii față de Patrie, o călătorie a trupului și sufletului, a minții și inimii. Este o aventură prin care se depășesc limite și se rup bariere.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii