Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:55 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Învățământ Constanța. Vești bune pentru Universitatea Ovidius!

ro

31 May, 2023 13:53 1967 Marime text
Aproximativ 6.000.000 euro reprezintă fondurile alocate pe Investiția I10, Componenta 9 din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), înființarea și susținerea financiară a unei rețele naționale de opt centre regionale de orientare în carieră ca parte a ERA TALENT PLATFORM.

Prin înființarea celor opt centre regionale este îndeplinit Jalonul nr. 286 din PNRR – O rețea de universități publice care găzduiesc și operaționalizează 8 centre de orientare în cariera de cercetător., transmite Ministerul Cercetării prin intermediul unui comunicat oficial. 

Propunerile de proiecte depuse de beneficiarii finali, câștigători ai competiției, au avut în vedere implementarea de activități de orientare în cariera de cercetător, activități de promovare a cercetării și atragerea tinerilor în cariera de cercetător, activități în rețea și activități de management de proiect.

Beneficiarii semnatari sunt: Universitatea din Craiova, Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea Babeș – Bolyai, Universitatea din Bucuresti, Universitatea Valahia din Târgoviște, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava., a mai punctat sursa citată. 

Dintre obiectivele Investiției I10. Menționăm promovarea științei în rândul tinerilor și atragerea acestora spre cercetare, promovarea rezultatelor cercetării în rândul publicului larg și al comunităților locale, asistarea cercetătorilor autohtoni în cariera de cercetător și prezentarea de noi traiectorii de carieră de cercetare în mediul academic, în industrie și în afaceri și crearea de condiții favorabile integrării cercetătorilor din afara România în organizații CDI din România pentru stagii de scurtă sau lungă durată.

Lista completă a beneficiarilor și sumele alocate este disponibil aici: Lista Beneficiari


Citește și: La Universitatea „Ovidius” Constanța va avea loc o conferință organizată de Facultatea de Teologie și Arhiepiscopia Tomisului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii