Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnirea șefilor Apărării din România și Franța, la Mihail Kogălniceanu. Pe ce s-au axat discuțiile celor doi șefi ai Apărării

ro

07 Mar, 2022 09:41 1061 Marime text
Imagini din Baza Mihail Kogălniceanu  
 
 
Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-a întâlnit duminică, 6 martie, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, cu omologul din Republica Franceză, generalul Thierry Burkhard.


Întrevederea a avut loc în contextul vizitei în țara noastră a delegației oficiale conduse de ministrul apărării franceze, Florence Parly, și  a convorbirilor oficiale avute de ministrul francez cu Președintele României, Klaus Iohannis, prim-ministrul  Nicolae Ciucă, și ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, transmite MApN, printr-un comunicat oficial.  


 Discuțiile celor doi șefi ai Apărării s-au axat pe procesul de dislocare a forțelor franceze în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, respectiv pe activitățile viitorului detașament aliat în cooperare cu structuri ale Armatei României. 


Generalul Daniel Petrescu a mulțumit generalului Thierry Burkhard pentru disponibilitatea Armatei Franceze de a accelera dislocarea batalionului din cadrul Forței de Răspuns a NATO. „Demersurile militarilor din Hexagon reprezintă măsuri ferme de întărire a posturii de descurajare și apărare în zona de sud a flancului estic al NATO. Solidaritatea strategică a Franțe
i se transpune prin participarea la construcția unui aliniament defensiv credibil", a declarat șeful de Stat Major al Apărării. 


Batalionul francez, dislocat în România, face parte din elementele NRF, ca urmare a activării, pentru prima dată în istorie, a Planurilor de Apărare Graduală.
 
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii