Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:43 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În zona Trocadero, Constanța La scurt timp după ce au fost plantați, trandafirii au fost smulși sau distruși (Galerie FOTO)

ro

19 Mar, 2024 14:41 768 Marime text
Sursa foto: Primăria Constanța




 
  • Felul în care arată orașul depinde în mare măsură de administrația locală și într-o măsură mai mică, dar nu lipsită de importanță, de noi, locuitorii ei. Îngrijirea orașului, la fel ca și menținerea unui spațiu verde de calitate implică un efort comun.  Atâta timp cât spațiile verzi vor fi distruse, orașul nostru va fi afectat din punct de vedere estetic, dar și financiar, spune Primăria Constanța.  
 

„La scurt timp după ce au fost plantate, foarte multe flori și gard viu au fost furate sau distruse. În zona Trocadero spre exemplu, peste 50 de butași de trandafiri au fost smulși din jardinierele proaspăt recondiționate, care îmbogățite cu flori ar schimba total imaginea zonei”, precizează primăria.

 
De asemenea, în cartierul Faleză Nord a fost furate alte zeci de fire de gard viu proaspăt plantat.
 

„Acestea sunt doar câteva exemple de situații cu care se confruntă administrația locală”, mai punctează edilii.

 
Angajații Serviciului Salubritate și Spații Verzi au depus plângere la Inspectoratul Județean de Poliție, iar polițiștii locali încearcă identificarea autorilor în baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din zonă.
 

„Vă rugăm să nu asistați impasibili la actele de vandalism, să protejați spațiul verde, arborii, arbuștii și plantele, iar în situația în care constatați fapte antisociale de sustragere a materialului dendrologic să sesizați acest lucru la numerele de telefon:0241.55.00.55-Dispecerat Primăria Constanța și 0241.484205 și 0341.922 sau email: politia.locala@primaria-constanta.ro”, conchide primăria constănțeană.  

 
 Citește și
Lucrări pe strada Cuza Vodă din Constanța! Se vor institui restricții totale de trafic rutier
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii