Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:54 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În Parohia Corugea, județul Tulcea, a fost instalat un nou preot paroh (GALERIE FOTO)

ro

07 Feb, 2022 17:43 2636 Marime text


Parohia Corugea, comuna Casimcea, Protoieria Babadag, are de ieri, 6 februarie 2022, un nou preot paroh. Preotul Dumitrel Cabanov a fost instalat paroh în cadrul slujbei Sfintei Liturghii, oficiată în biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din localitatea Corugea, județul Tulcea, de Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii.

Preotul Dumitrel Cabanov îl înlocuiește în slujire pe preotul Dumitru Oancea, plecat din această viață la sfârșitul anului trecut, după 35 de ani de preoție în Parohia Corugea.

Preotul Dumitrel Cabanov s-a născut pe 20 septembrie 1996 la Măcin, județul Tulcea și a crescut în comuna Greci, același județ. Între anii 2017 și 2019 a fost cântăreț bisericesc la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Greci. Este licențiat din 2017 al Facultății de Teologie „Justinian Patriarhul” din București, instituție de învățământ  în care a absolvit și un Master, în 2021.  

„Îl rog pe bunul Dumnezeu să mă întărească, să-mi dea putere în această slujire sfântă, pentru păstorirea frumoasei comunități din această localitate mică, dar cu dragoste de Dumnezeu și foarte devotată bisericii”, a transmis preotul Dumitrel Cabanov.

La eveniment a participat și primarul comunei Casimcea, Gheorghe Țilincă, care își dorește ca noul paroh să continue activitatea pastorală a preotului Dumitru Oancea:

„Ne bucurăm că astăzi Preasfințitul Visarion a fost din nou împreună cu noi, cu ocazia instalării unui nou preot în Parohia Corugea din comuna Casimcea. Un preot tânăr care sperăm să ducă mai departe tot ceea ce a făcut părintele Oancea”

sursă foto: Facebook/ Episcopia Tulcii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii