Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Impactul ambarcațiunilor asupra habitatelor naturale din Rezervația Biosferei Delta Dunării (galerie foto)

ro

03 Sep, 2020 15:41 1545 Marime text
  • Activitatea de turism este una dintre activitățile economice în continuă ascensiune contribuind totodată la diversificarea surselor de venituri pentru localnici. 
Delta Dunării reprezintă o destinație specială prin caracteristicile sale (patrimoniu natural universal), fiind una dintre cele mai importante regiuni turistice din România prin originalitatea peisajului (relief, apă, vegetaţie, faună, populaţie şi aşezări umane). Activitatea de turism este una dintre activitățile economice în continuă ascensiune contribuind totodată la diversificarea surselor de venituri pentru localnici.

Anul acesta în condițiile cauzate de pandemia COVID -19 ( SARS-CoV-2) s-a înregistrat o afluență foarte ridicată de vizitatori în Rezervația Biosferei ,,Delta Dunării”(RBDD).

Presiunea foarte mare a ambarcațiunilor cu motoare puternice sau care nu respectă vitezele prevăzute de Hotărârea nr. 538/2015 pentru aprobarea Regulilor privind accesul şi circulaţia navelor şi ambarcaţiunilor pe canalele şi lacurile interioare din perimetrul Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării” aduc un deserviciu major prin degradarea ecosistemelor acvatice și amenințări asupra biodiversității.

Un exemplu de presiune majoră asupra zonelor strict protejate o constituie cea asupra zonei Meleaua Sf. Gheorghe, unde Administrația Rezervației a venit în sprijinul localnicilor permițând accesul pe un traseu marcat cu balize însă, din păcate, acesta nu se respectă fiind supraexploatat, iar ambarcațiunile de mare putere nu respectă limitele de viteză impuse de legislație.

Sursa foto-text: Facebook/ ARBDD - Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii