Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:33 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Salvatorii acționează pentru limitarea efectelor fenomenelor meteorologice

ro

28 Nov, 2023 10:15 633 Marime text
foto cu rol ilustrativ : ISU ConstanțaÎn prima zi a acestei săptămâni, la nivel național, salvatorii au gestionat cu promptitudine 1.682 situații de urgență, iar cele mai multe solicitări au fost înregistrate pentru acordarea de prim ajutor, 1.186 de persoane fiind asistate medical.

Totodată, în ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit pentru stingerea a 71 de incendii, precum și în alte 254 misiuni destinate protecției comunităților și a bunurilor acestora, transmite IGSU. 

De asemenea, în perioada de referință, echipajele de descarcerare au fost solicitate să acționeze în 16 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

În afara acestor situații, pompierii militari, pe timpul misiunilor desfășurate, au salvat 16 persoane aflate în situații critice.

În cursul zilei de ieri, la nivel național, au fost transmise 10 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele BV (3), BZ (1), HR (2), NT (2), VL (1) și VN (1).

Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, pompierii militari au fost la datorie pentru limitarea și înlăturarea efectelor generate de fenomenele meteorologice prognozate pentru această perioadă. Astfel, în data de 27 noiembrie, în intervalul orar 07.00 –21.00, salvatorii au acționat în 23 localități din 8 județe (BR, BZ, CL, CT, DJ, GL, TR și TL) pentru deblocarea a 39 autovehicule înzăpezite, degajarea unor elemente de construcție și a 114 copaci căzuți pe carosabil. În urma acestor evenimente, 7 imobile și 12 autovehicule au fost avariate, mai punctează sursa citată. 

De asemenea, în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică, se înregistrează avarii în 172 de localități din 7 județe (BR, CL, CT, GL, IL, TR și TL), însă, echipaje specializate se află în teren pentru remedierea, în cel mai scurt timp, a situațiilor semnalate.

Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate. Totodată, evoluția situației din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU, pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro/  și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată, gratuit, din App Store și Google Play.


Citește și:

Meteo ConstanțaCod galben de vânt în Dobrogea, de duminică seara. Cât durează atenționarea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii