Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:11 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Misiunile pompierilor, în cursul zilei de ieri. 94 de incendii au izbucnit la nivel național

ro

27 Oct, 2023 10:30 698 Marime text


Sursa foto: ISU Tulcea/Foto cu rol ilustrativ


 
  • Echipajele operative din întreaga țară au acționat, în cursul zilei de ieri, 26 octombrie a.c., pentru gestionarea optimă a celor 1.504 misiuni pentru stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, accidente din domeniul CBRN, operațiuni de descarcerare, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții 

Potrivit Inspectoratlui pentru Situații de Urgență (IGSU), echipajele operative din întreaga țară au acționat, în cursul zilei de ieri, 26 octombrie a.c., pentru gestionarea optimă a celor 1.504 misiuni pentru stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, accidente din domeniul CBRN, operațiuni de descarcerare, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții.
 

„O pondere de aproximativ 80% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD, 1.210 persoane primind ajutor de specialitate. Totodată, în decursul celor 24 de ore, 30 de persoane au fost salvate din situații limită”, transmit pompierii.
 

De asemenea, în perioada de referință, salvatorii au acționat pentru localizarea și lichidarea celor 94 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 178 de misiuni pentru protecția comunităților.
 
Din totalul incendiilor, 63 de intervenții au fost la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri), în urma cărora 260 hectare de teren au fost afectate.
 

„Totodată, pentru protecția populației, în ultimele 24 de ore, au fost transmise patru mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, care au semnalat prezența animalelor periculoase (urși), în localități din județele Alba, Argeș, Bacău și Buzău”, mai informează pompierii militari.

 
Citește și
Pompierii IGSU au lichidat 146 de incendii în doar 24 de ore
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii