Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:22 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hrană pentru suflet şi terapie prin zâmbet Bucate sfinţite de Înălţarea Domnului, oferite pacienţilor de către Arimex Comexim (galerie foto)

ro

25 May, 2012 02:37 2885 Marime text
cantina.jpgSărbătoarea Înălţării Domnului nu a trecut nemarcată pentru pacienţii internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa sau pentru cei din Spitalul de Boli Infecţioase graţie societăţii Arimex Comexim 2000 SRL, care, ca la fiecare sărbătoare, le serveşte bolnavilor felurite bucate, sfinţite de preoţii Gheorghe Cristea şi Ştefan Mircea.

„La fiecare sărbătoare religioasă, preoţii spitalului sfinţesc bucatele. În felul acesta, vrem să le aducem o mângâiere bolnavilor, dar şi un zâmbet pe chip", ne-a declarat Petre Preda, administratorul societăţii. Cu ocazia Înălţării Domnului, sutele de pacienţi internaţi în cele două unităţi spitaliceşti au avut un meniu delicios, din care nu au lipsit fructele, murăturile, dar şi dulciurile pentru cei mici. Bucatele au fost oferite de SC Arimex Comexim 2000 SRL, cu sprijinul SC Dobrogea SA, care a donat cozonacii, dar şi al SC Selgros Cash & Carry, care a donat dulciurile pentru copii.

Mâncăruri felurite

Încă de dimineaţă, cei internaţi în cele două unităţi spitaliceşti au fost răsfăţaţi cu un meniu special. La micul dejun, pacienţilor li s-a servit ceai cu lămâie, margarină şi brânză de vaci, dar şi tradiţionalul ou roşu fiert, în cinstea sărbătorii Înălţării. Ca supliment, angajaţii Arimex Comexim SRL le-au servit un cozonac delicios cu nucă, rahat şi cacao, lapte dulce, dar şi iaurt. Masa de prânz a fost încă şi mai bogată, iar pacienţilor li s-au pus pe mese supă de pasăre cu găluşte, supă de pasăre ţărănească, pulpe de pui în sos ostropel cu piure de cartofi, friptură de porc la cuptor cu salată verde, ardei umpluţi cu carne, sos de roşii şi smântână şi salată de murături. Ca desert, pacienţii au primit mere şi portocale, dar şi o delicioasă ciocolată Kinder. La cină, cei internaţi în unităţile spitaliceşti au primit alături de ceaiul cu lămâie bucate alese, constând în salată olandeză cu somon afumat, pilaf cu fasole verde şi friptură de pui la tavă, iar după masă s-au îndulcit cu budinca de orez cu dovleac, mere şi scorţişoară ce le-a fost oferită la desert. „Le dorim tuturor pacienţilor internaţi multă sănătate şi însănătoşire grabnică", le-a transmis Petre Preda, administratorul societăţii.

Clovni şi surprize pentru cei mici

De altfel, este de menţionat faptul că, începând din luna martie, copiii primesc la fiecare două zile vizita unui clovn, care le aduce dulciuri, fructe şi jucării şi care îi înveseleşte pe cei mici. Vizita aproape zilnică a clovnului face parte dintr-o aşa-numită terapie prin zâmbete, pe care societatea Arimex Comexim 2000 le-o aduce micuţilor suferinzi. „Pentru data de 1 iunie, de Ziua Copilului, le pregătim o surpriză copiilor internaţi în spital", ne-a mai spus Petre Preda, administratorul societăţii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii