Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:15 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GB Indco SRL s-a îndreptat împotriva Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Ce trebuie să facă unitatea sanitară

ro

16 Aug, 2017 00:00 4171 Marime text
O societate din București a apelat la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC), fiind nemulțumită de o licitație organizată de Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“.
 
Prin contestația nr. 1439/17.07.2017, înregistrată la CNSC cu nr. 29037/17.07.2017, înaintată de SC GB Indco SRL, cu sediul în București, reprezentată prin Tomescu Grigore - Cabinet de avocat, formulată împotriva documentației de atribuire elaborată de Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“, în calitate de autoritate contractantă, în cadrul procedurii de licitație deschisă organizată în vederea încheierii acordului-cadru de furnizare având ca obiect „dezinfectanți“ - lotul 1 - „Dezinfectant pentru curățenie și dezinfecție nivel mediu suprafețe, mobilier și aparatură“, lotul 2 - „Dezinfectant de nivel înalt pentru suprafețe și dispozitive medicale“, lotul 4 - „Dezinfectant pentru curățenie și dezinfecție oficii alimentare și veselă“ și lotul 5 - „Săpun lichid pentru spălarea igienică a mâinilor personalului sanitar și curățarea corpului, inclusiv pediatrie și nou-născuți“ -, au fost semnalate mai multe aspecte.
 
Contestatoarea a solicitat modificarea specificațiilor tehnice criticate și obligarea autorității contractante la plata cheltuielilor de judecată ocazionate de prezenta contestație (onorariu avocat în sumă de 3000 de lei). 

Iată ce a decis CNSC! 

În baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, CNSC a admis în parte contestația formulată de SC GB Indco SRL, în contradictoriu cu Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“. Consiliul a dispus publicarea în SEAP a unui document clarificator prin care se modifică specificația tehnică forma de condiționare: recipiente cu capacitate de 2-5 litri/kg în recipiente cu capacitate de 1-5 litri/kg (pentru loturile 1 și 2), în termen de zece zile de la comunicarea prezentei decizii. În temeiul art. 26, alin. (6) din Legea nr. 101/2016, CNSC a respins ca nefondate celelalte critici din contestație. În temeiul art. 453, alin. (2) din Codul de procedură civilă, a redus onorariul avocațial la suma de 750 de lei (fiind admisă una din cele patru critici formulate) și a stabilit obligația plății acestuia în sarcina autorității contractante, urmând a fi achitat contestatoarei.

GB Indco SRL, în datele Registrului Comerțului 

Înființată în anul 1998, firma are sediul social în București. Capitalul social subscris, de 350.480 de lei, integral vărsat, este compus din 35.048 de părți sociale. Valoarea unei părți sociale este de 10 lei. Alexandru Vargolici, născut pe 10.10.1963, în București, este asociat unic. Tot el este și administratorul societății, care desfășoară activități de comerț cu ridicata al altor mașini și echipamente.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii