Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:56 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Furtună la Oil Terminal Se cere sechestru pe bunuri ale foştilor directori Wagner şi Miu

ro

11 Mar, 2013 00:00 2891 Marime text
Pe rolul judecătoriei Constanţa a fost înregistrat, pe 7 martie, dosarul cu numărul 6970/212/2013, în care SC Oil Terminal SA este reclamant, iar Silviu Wagner şi Vasile Miu, pârâţi, dosar al cărui obiect este sechestrul asigurător.
Sorin Ciutureanu, director Oil Terminal, a declarat că este vorba despre un dosar mai vechi, anume cel în care „cei doi directori generali (n.r. Silviu Wagner şi Vasile Miu) au fost chemaţi în judecată pentru recuperarea unui prejudiciu constatat de ANAF”. Noutatea în dosarul înregistrat pe 7 martie este faptul că Oil Terminal vrea sechestru asigurător în cazul celor doi foşti directori.
Contactat telefonic, Vasile Miu a declarat că nu i s-a adus la cunoştinţă existenţa acestui nou dosar şi că nu comentează.

„O nouă aberaţie”

Silviu Wagner, în schimb, a afirmat că „este vorba despre o nouă aberaţie a actualei conduceri a Oil Terminal”. „Este vorba despre acel dosar privind cheltuielile de protocol făcute peste bugetul prevăzut, dar şi despre 800 de milioane lei, contravaloarea prejudiciului adus Oil Terminal printr-o greşită aplicare a acordului petrolier, din 2001 până în prezent. Or, eu am fost director al societăţii între 2009 şi 2012.

Controlul ANAF a început în august 2011, s-a finalizat în noiembrie acelaşi an şi s-a produs după ce ANAF a făcut un control, tot în 2011, alături de Vamă şi de Departamentul Infracţiuni Economice din cadrul MAI şi care nu a reliefat niciun prejudiciu în activitatea Oil Terminal”, a explicat Silviu Wagner.
Potrivit spuselor sale, sechestrul asigurător ar putea fi pus, eventual, pe casă. În prezent, Wagner nu mai este salariat al Oil Terminal, ci activează în domeniul energiei verzi, ca director de programe de dezvoltare în cadrul unei societăţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii