Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:27 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firme Constanța Decizii luate de asociatul unic al Com Util SRL. A fost numit încă un administrator

ro

07 Aug, 2023 16:54 970 Marime text
 
 
  • Societatea Com Util SRL Constanța este administrată de către Iurin Pancencu și Adrian Șerbănescu - Comănescu. 
 
În Monitorul Oficial, partea a IV-a, cu numărul 3.469, din data de 3 august 2023, a fost publicată hotărârea nr. 5 / 26 iunie 2023 a asociatului unic al societății Com Util SRL (cu sediul social municipiul în Constanţa), Vasilica Comănescu (cetățean român, domiciliată în municipiul Constanța, născută în comuna Vlădeni, judeţul Ialomiţa).
 
Aceasta deţine un număr de 1.000 părţi sociale în valoare nominală de 10 lei fiecare, 10.000 lei, capitalul social subscris al societăţii fiind 10.000 lei, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 100% capitalul social. Vasilica Comănescu este văduva celui ce a fost Grigore Comănescu, regretatul om de afaceri din Constanța, decedat la data de 11 aprilie 2023.
 
Având în vedere dispoziţiile:
-Legii nr. 31/1990 privind societăţile, republicată, cu modificări şi completări;
-Art. 1913 şi următoarele, precum şi art. 2009 şi următoarele din Legea nr. 287/2009
-Privind Codul Civil, cu modificările şi completările ulterioare;
-Art. 5 şi următoarele din actul constitutiv actualizat al societăţii;
 
Asociatul unic al Com Util SRL a hotărât:
 
Art. 1. Actualizarea actului constitutiv al Societăţii Com Util SRL, durata de funcţionare a societăţii este nedeterminată.
 
Art. 2. Începând cu data de 1 iulie 2023, Adrian Șerbănescu - Comănescu este numit administrator al societăţii, cu puteri limitate, pentru o perioadă de 50 ani, iar acesta a acceptat în mod expres numirea, urmând să exercite atribuţiile prevăzute de Legea nr. 31/1990, de actul constitutiv al societăţii. Se aprobă forma contractului de mandat ce va fi încheiat cu administratorul Adrian Șerbănescu - Comănescu.
 
Art. 3. Începând cu data de 1 iulie 2023, societatea va fi administrată de către Iurin Pancencu (domiciliat în municipiul Constanța, născut în municipiul Tulcea) și de Adrian Șerbănescu – Comănescu (cetățean român, domiciliat în municipiul Constanța, născut în orașul Cernavodă).
 
Art. 4. Fiecare dintre cei doi administratori poate administra singur în interesul societăţii, cu bună-credinţă, actele de administrare efectuate de oricare dintre aceştia fiind valabile. Pentru a evita orice neclaritate, cei doi administratori pot efectua acte de administrare unul fără celălalt, cu respectarea limitelor mandatului încredinţat şi a dispoziţiilor legale incidente.
 
Art. 5. Răspunderea administratorilor este o răspundere individuală, fiecare dintre aceştia răspunzând exclusiv pentru fapta proprie cauzatoare de prejudicii. Pentru a evita orice neclaritate, fiecare dintre cei doi administratori este răspunzător exclusiv pentru fapta proprie derivată din actele de administrare asumate prin semnătură individuală.
Art. 6. Administratorii sunt însărcinaţi cu îndeplinirea tuturor actelor necesare şi utile pentru realizarea obiectului de activitate al societăţii, cu excepţia:
a. actelor rezervate de lege asociatului unic;
b. actelor juridice prin care să constituie garanţii reale asupra bunurilor aflate în patrimoniul societăţii; pentru a
evita orice confuzie cu privire la sensul acestei excepţii, niciunul dintre cei doi administratori nu este mandatat să constituie garanţii reale asupra bunurilor aflate în patrimoniul societăţii;
c. actelor juridice prin care să dobândească, să înstrăineze sau să închirieze bunuri imobile (terenuri sau clădiri), indiferent de valoarea acestora; pentru a evita orice confuzie cu privire la sensul acestei excepţii, niciunul dintre cei doi administratori nu este mandatat să încheie acte dobândire de bunuri imobile pentru societate, de înstrăinare de bunuri imobile din patrimoniul societăţii, de schimb de bunuri imobile;
d. actelor juridice prin care să dobândească sau să înstrăineze bunuri mobile a căror valoare depăşeşte valoare totală de 100.000 lei, cu TVA inclus.
e. actelor de contractare de împrumuturi de orice natură, cu excepţia celor încheiate între afiliaţi.
 
Art. 7. Actele juridice ce intră sub incidenţa art. 6 vor fi încheiate de oricare dintre administratori numai după aprobarea prealabilă de către asociatul unic. Actele juridice ce intră sub incidenţa art. 6 chiar dacă îmbracă forma autentică, încheiate în absenţa aprobării prealabile de către asociatul unic adoptată cu votul asociaţilor reprezentând majoritatea absolută a părţilor sociale, sunt lovite de nulitate. Această clauză este opozabilă terţilor.
 
Art. 8. Prin acceptarea mandatului, fiecare dintre cei doi administratori îşi asumă răspunderea individuală pentru îndeplinirea condiţiilor prevăzute de art. 6 din Legea societăţilor nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
 
Art. 9. Se împuterniceşte Iurin Pancencu pentru semnarea, în numele şi pe seama SC Com Util SRL, a contractului de mandat de administrator pentru Adrian Șerbănescu – Comănescu.
 
Despre Com Util SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată luni, 7 august 2023, firma Com Util SRL a fost înființată în anul 2003, adresa sediului social este în municipiul Constamța, iar activitatea principală este „Comerț cu ridicata nespecializat“.
 
În 2022, Com Util SRL a avut o cifră de afaceri de 1.943.109 lei, un profit de 469.414 lei, iar numărul mediu de salariați a fost 24.
 
Vasilica Comănescu mai apare, ca asociat, în patru firme în funcțiune: Somaco Construct SRL, Asfalt Dobrogea SRL, Prefabricate Dobrogea SRL și Comprest Util SRL.
 
Iurin Pancencu mai apare în șase firme în funcțiune: Asfalt Dobrogea SRL (asociat și administrator), Somaco Construct SRL, Prefabricate Dobrogea SRL, Pan Tour & Parking SRL, Ana Panasoc SRL și Comprest Util SRL (administrator).  
 
Platforma termene.ro informează că firma Com Util SRL nu are contracte câștigate - achiziții publice din 2007 până în prezent, potrivit informațiilor publice din SICAP/SEAP.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța 
 
Citește și:
 
Moștenirea lui Grigore Comănescu
Cine se află în conducerea firmelor din Constanța, după moartea omului de afaceri?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii