Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:23 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fermierii protestează. De la 1 august, fabrica Dorna din Mihail Kogălniceanu a refuzat să le mai cumpere laptele

ro

05 Aug, 2015 00:00 4179 Marime text
Aproximativ 50 de crescători de animale din Mihail Kogălniceanu au protestat, ieri, în faţa sediului fabricii Dorna din localitate. Aceştia au solicitat încă de vineri acordul autorităţilor locale pentru organizarea acţiunii de protest. Oamenii sunt nemulţumiţi, în primul rând, de lipsa de comunicare dintre ei şi fabrică. Deşi aceştia aduceau zilnic, la punctul de colectare a laptelui, aproximativ 3.500 de litri de lapte pentru procesare, crescătorii de animale din Mihail Kogălniceanu au fost anunţaţi, pe 30 iulie, că, începând cu 1 august, fabrica Dorna nu le va mai primi laptele.

De această decizie sunt afectaţi atât crescătorii de bovine, cât şi cei care se ocupă de creşterea caprinelor şi ovinelor. Oamenii reclamă faptul că, de patru zile, neavând niciun tanc de colectare, laptele obţinut s-a stricat. Ei spun că firma ar fi trebuit să îi anunţe măcar cu două săptămâni înainte de a lua această decizie, pentru a putea găsi un alt colector. Astăzi însă, punctul de lucru al fabricii Dorna din Mihail Kogălniceanu a fost închis pe motiv de dezinsecţie şi deratizare, spun fermierii, care au protestat începând cu ora 9 în faţa sediului. Facem precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere şi de la reprezentanţii fabricii Dorna din Mihail Kogălniceanu, însă tocmai pentru că unitatea era închisă, nu am reuşit să luăm legătura cu aceştia.
Fermierii nemulţumiţi din Mihail Kogălniceanu au autorizaţie de a protesta zilnic, până vineri, în intervalul orar 9.00 - 15.00. Amintim că şi în primăvara anului 2012 crescătorii de animale au organizat o acţiune de protest în faţa fabricii Dorna, la acel moment fiind nemulţumiţi de preţul pe care îl obţineau pe lapte.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii