Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:27 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fenomenul „Căutătorilor prin gunoaie", în creștere la Constanța! Prăpăd lăsat în urmă de cei care caută ambalaje cu garanție (GALERIE FOTO)

ro

12 Jun, 2024 09:30 604 Marime text
În urma implementării Sistemului de Garanție - Returnare, municipiul Constanța se confruntă cu o creștere alarmantă a fenomenului "căutătorilor prin gunoaie". Acești indivizi, în căutare de ambalaje returnabile, marcate cu sigla “Ambalaj cu garanție”, răscolesc prin containere, lăsând în urmă mizerie și gunoaie împrăștiate.

Potrivit reprezentanților Polaris M Holding, astfel de acțiuni contribuie la poluarea orașului, pun în pericol sănătatea populației şi creează o ambianță înconjurătoare nepotrivită pentru România, țară europeană a anului 2024.

„Un număr tot mai mare de cetățeni, lipsiți de educație civică, vandalizează containerele, le răstoarnă, le sparg, fură ambalajele returnabile și lasă în urmă deșeuri și dezordine. Din cauza acestui comportament, zona din jurul platformelor este în permanență devastată.

Pentru a preveni astfel de comportamente antisociale, îndemnăm cetățenii să sesizeze orice act de vandalism asupra containerelor la Dispeceratul Poliției Locale, apelând numărul de telefon 0341922.

În acest context, Polaris reiterează apelul către locuitorii municipiului Constanța să sprijine cu atitudine fermă, acest efort pentru un mediu mai curat și mai sănătos și pentru protejarea infrastructurii publice de colectare a deşeurilor.

Împreună putem stopa acest fenomen și putem crea un mediu mai curat și mai sigur pentru toți locuitorii orașului Constanța“ - au mai precizat reprezentanții Polaris M Holding.

Citește și: 

Fenomenul "căutătorilor prin gunoaie", în creștere la Constanța! Dezastru lăsat în urmă de cei care caută ambalaje cu garanție
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii