Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:41 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fanfara militara a facut show la Eforie (galerie foto)

ro

15 Aug, 2009 02:28 4316 Marime text
eforie.jpgPrimarul Ion Ovidiu Brăiloiu s-a declarat încântat de faptul că primăria a reuşit să le ofere o surpriză plăcută locuitorilor şi turiştilor 

Spectacol de muzică şi culoare la Eforie. Atmosfera de acum un secol a fost reconstituită cu succes de către organizatorii serbării „Euforia Eforiei 110 ani". Primăria oraşului a oferit locuitorilor şi turiştilor un program artistic pentru toate gusturile.

Serbările oraşului Eforie au debutat joi seară, după ora 18.00, cu muzică de fanfară, interpretată de Muzica Militară a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân", sub bagheta mr. dr. Cornel Ignat. Sunetul muzicii militare, dar şi al valsurilor interpretate impecabil de Fanfara militară a Academiei, a strâns o mulţime de spectatori, localnici şi turişti, şi a făcut să tresalte inimile tinerelor fete, ca în melodia interpretată de regretatul Dan Spătaru. Şi cei mici au fost impresionaţi de spectacolul oferit de fanfara militară, mai ales în momentul în care membrii fanfarei au executat mişcări de dansuri în formaţie. Turiştii şi nu numai ei s-au grăbit să surprindă cu telefoanele şi camerele de filmat sincroanele executate de către fanfară. Formaţia fanfarei a fost flancată de câteva domnişoare, îmbrăcate în rochii de epocă şi purtând pe cap pălării cu boruri largi, specifice perioadei de acum un secol. La un moment dat, dirijorul Cornel Ignat a lăsat bagheta şi a invitat la dans pe una dintre frumoasele oraşului. După acest moment, aplaudat de toată lumea, tinerele i-au invitat la o horă pe toţi cei prezenţi în faţa sediului Primăriei Eforie. Oamenii s-au prins într-o horă mare, alături de primarul oraşului, şi au dansat pe muzica interpretată de fanfara militară. Primarul oraşului Eforie a invitat, la rândul său, la dans una dintre tinerele costumate în rochii de epocă, valsând alături de ceilalţi spectatori ai fanfarei.

De la eveniment nu a lipsit neprevăzutul. Ca în piesele de teatru ale lui Caragiale, la un moment dat, şi-a făcut apariţia în „scenă" un cetăţean turmentat, care însă îşi „uitase" costumul de epocă şi venise îmbrăcat în pantaloni scurţi şi maiou. Omul a apreciat spectacolul oferit de primărie în felul său, improvizând un dans care a stârnit zâmbetele celor din jur. La un moment dat, pentru că dansul său părea să-i deranjeze pe cei din jur, şi-au făcut apariţia şi reprezentanţii Poliţiei Comunitare, care i-au spus pe un ton politicos să se distreze, dar să-i lase şi pe ceilalţi să urmărească spectacolul. Oamenii legii au putut cu greu să potolească avântul cetăţeanului. După reprezentaţia susţinută în faţa Primăriei Eforie, fanfara militară a pornit în pas cadenţat către faleza din Eforie Sud, iar trecătorii s-au alăturat convoiului fanfarei, care l-a avut în frunte şi pe primarul Ovidiu Brăiloiu. Muzica militară a făcut un popas la cazinoul de pe faleză, pe platoul din faţa scenei, iar turiştii s-au strâns în număr şi mai mare să urmărească spectacolul.

Artişti îndrăgiţi la Zilele oraşului Eforie

Seara a continuat cu spectacole susţinute în Parcul Cazino din Eforie Sud, care a devenit neîncăpător, peste 2.000 de oameni fiind prezenţi la sărbătorirea a 110 ani de la înfiinţarea oraşului Eforie. Participanţii au sărbătorit zilele oraşului alături de artişti de renume ai muzicii româneşti. Printre cei mai îndrăgiţi invitaţi s-a numărat Maria Dragomiroiu, care a fost asaltată de fanii care au dorit să se fotografieze alături de ea. Maria Dragomiroiu a dat autografe şi s-a pozat cu spectatorii toată seara, excepţie făcând momentul când s-a aflat pe scenă. Priză la public a avut şi manelistul Vali Vijelie, care a fost abordat de fani în parcare, imediat ce a coborât din maşină. O apariţie sexy a fost ce a fetelor de la Bordo, dar şi a Lorenei - o prezenţă blondă, aplaudată în special de publicul masculin. Punctul culminant al serii a fost concertul Direcţia 5, care a făcut şi de această dată furori, la Eforie. Pe parcursul celor 60 de minute cât a ţinut concertul, toţi cei prezenţi la spectacol au aplaudat şi au cântat alături membrii formaţiei. Seara s-a încheiat cu un foc de artificii. Sărbătoarea a continuat şi aseară, în ambele staţiuni. La Teatrul de Vară din Eforie Nord a fost invitată să concerteze, începând cu ora 21.30, formaţia Iris. Seara a continuat cu melodii interpretate de Adrian Enache, Vali Vijelie, Nicu Paleru şi Ciro de Luca, artiştii concertând, în aceeaşi seară, şi la Eforie Sud.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii