Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Face demersuri pentru azilul de bătrâni Pentru Maria Stavrositu, Spitalul Băneasa e mort şi îngropat

ro

05 Apr, 2011 02:28 2851 Marime text
cap_6.jpgDeputatul a declarat că a auzit „de la televizor" despre problema desfiinţării spitalelor, anunţând că se va implica în construirea unui centru pentru bătrâni, pentru că spitalul din Băneasa va fi dezafectat oricum

Deputatul PDL Maria Stavrositu a declarat ieri că se va implica în procesul accesării cât mai rapide de fonduri pentru construirea unui cămin de persoane vârstnice la Băneasa. Cu alte cuvinte, în viziunea parlamentarului, Centrul de Sănătate Băneasa, pentru a cărui salvare se luptă autorităţile locale ale oraşului, este mort şi îngropat.

Spital_Baneasa_Baneasa_spital_02.jpgParlamentarul a afirmat că a discutat cu viceprimarul oraşului Băneasa despre proiectul construirii unui azil de bătrâni, subliniind că va face ce îi stă în putinţă ca oraşul să primească fonduri nerambursabile în acest sens, cât mai repede cu putinţă. Deputatul a trecut rapid peste problema desfiinţării spitalului din Băneasa, pentru a cărui salvare administraţia locală a oraşului luptă chiar şi în al treisprezecelea ceas. Maria Stavrositu a aflat de la jurnalişti mai multe detalii despre unitatea spitalicească din Băneasa, afirmând că a auzit şi domnia-sa „de la televizor" despre lupta autorităţilor locale din toată ţara împotriva desfiinţării unităţilor sanitare. De la televizor însă, lucrurile par uneori mai lipsite de importanţă decât în teren, iar datoria unui parlamentar, care se doreşte a se implica într-un proiect, este de a depăşi limitele realităţii televizate şi de a consulta realitatea nemijlocit, la faţa locului. „Spitalul va fi dezafectat oricum, indiferent de voinţa noastră, iar noi am făcut demersuri să nu fie desfiinţat", a declarat Maria Stavrositu. Cât despre demersurile despre care parlamentarul a vorbit, se pare că acestea au constat într-o simplă discuţie cu ministrul Sănătăţii, „eforturile" parlamentarului contra desfiinţării soldându-se, evident, cu un eşec, de vreme ce Stavrositu vorbeşte despre înfiinţarea la Băneasa a unui azil de bătrâni. „Împreună cu alţi colegi din ţară am avut o întâlnire cu domnul ministru al Sănătăţii, acum câteva luni parcă, în care i-am cerut să reevalueze situaţia", a declarat Maria Stavrositu. Ciudat este că de acest demers opinia publică află abia după ce nu mai este mare lucru de făcut.

Centrul de Sănătate Băneasa deserveşte 32.000 de oameni

Într-o ediţie anterioară, relatam faptul că Centrul de Sănătate Băneasa deserveşte 32.000 de locuitori ai judeţului, din opt unităţi administrativ-teritoriale arondate, fiind o unitate sanitară cu linie de gardă şi 95 de paturi. Consiliul Local Băneasa a luat decizia de a ataca în instanţă hotărârea Guvernului prin care spitalul din oraş a fost trecut pe lista unităţilor de desfiinţat. Managerul Centrului de Sănătate Băneasa, dr. Dan Niculescu, declara săptămâna trecută că, deşi spitalul pe care-l reprezintă nu este unul de performanţă, în care să fie efectuate operaţii sofisticate, este vital în zonă, având în vedere faptul că pentru unele localităţi cea mai apropiată instituţie sanitară este situată la o distanţă de 80 de kilometri. De asemenea, pe timpul iernii drumurile se blochează frecvent din cauza căderilor mari de zăpadă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Niculescu e pe dinafara 04 Apr, 2011 23:30 Poate spune Niculescu si cati bolnavi a tratat intr-un an sa vedeti *eficienta* pe bani publici