Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul deputat Maria Stavrositu, alături de soţ şi frate, solicită demararea consultării publice pentru a transforma un bloc în hotel (document)

ro

12 Dec, 2019 00:00 4117 Marime text

Maria Stavrositu, fost deputat PDL în Parlamentul României, soţul său, Iancu-Adrian Stavrositu, şi fratele său, Iancu Cuşu, vor să transforme în hotel un imobil situat pe strada Călăraşi nr. 1 în municipiul Constanţa.
Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului se va întruni în data de 18.12.2019, având pe ordinea de zi solicitarea investitorilor Iancu Cuşu, Iancu-Adrian Stavrositu şi Maria Stavrositu de emitere a acordului de consultare publică „PUZ pentru zona delimitată de bd. Tomis, bd. Mamaia şi strada General Manu“.
 
Amplasamentul ce a generat PUZ este proprietatea privată a lui Mariei Stavrositu, a lui Iancu-Adrian Stavrositu şi a lui Iancu Cuşu, conform contractului de vânzare-cumpărare. Suprafaţa terenului este de 402,00 mp şi are numărul cadastral 204737. Terenul este încadrat în categoria „curţi construcţii” şi prezintă două construcţii: un imobil S+P+2E+M şi o anexă. Clădirea principală (S+P+2E+M) are o suprafaţă construită de 287,00 mp şi o suprafaţă desfăşurată de 1.356,00 mp. Anexa (P) are o suprafaţă de 11,00 mp.
 
Zona propusă spre studiu PUZ este delimitată astfel: la est - bulevardul Tomis; la sud - bulevardul Mamaia; la vest - strada General Manu; la nord - strada Călăraşi. Terenul ce a generat PUZ-ul este delimitat astfel: la est - bulevardul Tomis; la sud - proprietate privată, la vest - proprietate privată, la nord - strada Călăraşi.
 
Documentaţia nu are ca scop realizarea de noi construcţii pe terenul ce a generat PUZ sau alte operaţiuni similare, ci modificarea funcţiunilor admise în vederea diversificării acestora, având în vedere proximitatea faţă de marile bulevarde (bd. Tomis şi bd. Mamaia). Investiţia ce se doreşte a se realiza în baza documentaţiei urbanistice este ca în cadrul construcţiei existente să se adăpostească  funcţiuni hoteliere, ce necesită implicit o altă compartimentare interioară şi restaurarea/lucrări de mentenanţă ale faţadelor construcţiei existente.
 
Propunerile care au fundamenta documentaţia au avut la bază următoarele: asigurarea unei dezvoltări spaţiale echilibrate din punct de vedere funcţional, în concordanţă cu valorile şi aspiraţiile locuitorilor, luând în considerare şi dinamica şi dezvoltarea zonei din punct de vedere funcţional în ultima perioadă; asigurarea accesului la infrastructură; utilizarea eficientă a terenurilor; diversificarea funcţiunilor admise, prin extinderea acestora cu alte funcţiuni compatibile cu funcţiunea dominantă, locuirea, servicii de interes local/general, activităţi din domeniul turismului, comerţ şi
alimentaţie publică, servicii diverse complementare zonei şi vecinătăţilor acesteia.
 
Aceste intervenţii, având în considerare arterele importante de circulaţie existente, necesită un front construit şi funcţiuni specifice şi reprezentative importanţei lor; stabilirea valorilor maxime ale indicatorilor urbanistici P.O.T. şi C.U.T. şi a suprafeţei maxime edificabile; reglementarea regimului de înălţime, prin corelare cu cerinţele funcţionale şi vecinătăţi.
 
În secţiunea Documente puteţi consulta documentaţia depusă la Primăria Constanţa.
 
Citeşte şi:
 
Bloc de opt etaje, în Mamaia. Soţul fostei deputate PDL Maria Stavrositu investeşte în imobiliare

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii