Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exemplu de convieţuire interetnică UDTTMR a sărbătorit Kurban Bayram alături de prietenii creştini (galerie foto)

ro

29 Oct, 2012 01:00 3697 Marime text

udttmr_-_udttmr_1.jpgZeci de persoane au participat, vineri, la recepţia organizată de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR), eveniment care s-a desfăşurat la sediul din strada B. P. Hasdeu.

Cu această ocazie, organizatorii au servit o masă bogată în mâncăruri tradiţionale, pregătite de gospodinele musulmane. Tineri îmbrăcaţi în costume tradiţionale i-au aşteptat la intrare pe invitaţii care au ales să sărbătorească alături de ei cea de-a doua zi de Bayram.

La recepţia UDTTMR au participat Varol Amet, candidat din partea Uniunii la alegerile parlamentare din 9 decembrie, Aidun Curt-Mola, subprefectul judeţului Constanţa, deputatul UDTTMR Aledin Amet, Iusuf Muurat, muftiul Cultului Musulman din România, consilierul local constănţean Ibraim Temur, senatorii PSD Nicolae Moga şi Alexandru Mazăre, dar şi primarii din Castelu şi Medgidia, Nicolae Anghel, respectiv Marian Iordache.

În acest context, edilul şef al municipiului Medgidia a declarat: „Ne aflăm aici ca să îi omagiem pe prietenii noştri musulmani. Atât eu, cât şi domnul Nicolae Anghel avem comunităţi musulmane însemnate în localităţile pe care le conducem. Pot spune că, în acest moment, nu ne aflăm aici în calitate de oameni politici, ci mai degrabă în calitate de apropiaţi".

La rândul său, Gelil Eserghep, preşedintele UDTTMR, a afirmat: „Am invitat reprezentanţi de vază şi prieteni ai etniei noastre. Prin acest gest ne-am dorit să-i aducem alături de noi, în această zi de sărbătoare, pe toţi cei care ne sunt apropiaţi".

Amintim că musulmanii din întreaga lume au sărbătorit, timp de patru zile, Kurban Bayram-ul. Supranumit Sărbătoarea Sacrificiului, Kurban Bayram-ul este una dintre cele mai importante sărbători pentru etnicii musulmani. Conform tradiţiei, în această perioadă ei au obligaţia de a sacrifica un batal, o oaie sau o vită. O treime din animalul sacrificat se mănâncă alături de familie, o treime cu prietenii, iar o treime se dăruieşte celor nevoiaşi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii