Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:08 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Escala la Constanța a fregatei multi-rol Auvergne. Când sosește în port

ro

13 Dec, 2021 16:02 1207 Marime text


 
  • Fregata multi-rol (FREMM) „Auvergne” va face escală în portul Constanța, în perioada 16-20 decembrie 2021.
 
 
 
Această navă se află în Marea Neagră ca parte a misiunilor de prezență, desfășurate în mod regulat de Marina Franceză în zonele maritime ale Europei, în colaborare cu aliații săi din NATO și Uniunea Europeană.
 Cu această ocazie, o declaraţie de presă va avea loc la Constanţa, la bordul fregatei, joi, 16 decembrie, de la ora 16.45. La conferinţă vor lua cuvântul Philippe Wieber, prim-consilier al Ambasadei Franţei în România, colonelul Daniel Parpaillon, ataşatul apărării al Ambasadei Franţei şi comandantul fregatei, comandor Paul Merveilleux du Vignaux.
Escala fregatei „Auvergne” în portul Constanța se înscrie în planul bilateral de cooperare dintre marinele franceză și română.
În port, echipajul fregatei franceze va avea un schimb de experiență reprezentanții Forțelor Navale Române, pentru a împărtăși expertiza și cunoştinţe între aliați. După plecarea navei din portul Constanța, sunt planificate, pe mare, exerciții comune cu Forţele Navale din România.

Comandată de comandorul Paul Merveilleux du Vignaux, fregata multi-rol „Auvergne” are un echipaj de 150 de marinari, face parte din Clasa „Aquitaine”, este versatilă, rezistentă și uşor de manevrat. Nava este echipată cu sisteme automatizate avansate și face parte din fregatele de prim rang ale Marinei Franceze. Acestea constituie coloana vertebrală a flotei de suprafață a Marinei Franceze și participă la reînnoirea componentei sale de fregate, un veritabil pilon al forţelor navale franceze. 
Capabilitățile de luptă anti-submarin ale FREMM sunt recunoscute ca fiind printre cele mai eficiente din lume. Aceste fregate desfășoară misiuni multiple și sunt capabile, în special, să efectueze lovituri de precizie în profunzime, cu rachete de croazieră navală. Capacitățile FREMM permit Franței să mențină o evaluare autonomă a situației și o capacitate de a interveni rapid pe mare și pe uscat.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii