Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:47 22 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedinta Comisiei Europene a declarat că este necesar să se deschidă dezbaterea privind vaccinarea obligatorie

ro

01 Dec, 2021 16:03 745 Marime text

 
  • Ursula von der Leyen, declarații privind vaccinarea obligtorie.

Preşedinta Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, a declarat miercuri că trebuie să avem o dezbatere despre oportunitatea vaccinării obligatorii împotriva COVID-19, relatează EFE şi AFP, citate de Agerpres.

''Este nevoie de discuţii şi de o abordare comună, dar este o discuţie care trebuie purtată", a declarat Von der Leyen, subliniind că exprimă o "opinie personală", întrucât competenţele în materie de sănătate în UE aparţin în totalitate statelor membre.

Cu toate acestea, politicianul cu pregătire medicală a evidenţiat natura excepţională a situaţiei, cu o creştere rapidă a infecţiilor în mare parte din UE şi rate scăzute de vaccinare în multe state, în ciuda faptului că vaccinurile sunt disponibile, spre deosebire de multe alte părţi ale lumii.

Ea a amintit că în contractul semnat de Comisia Europeană cu grupul farmaceutic Pfizer-BioNTech pentru achiziţia în total a 1,8 miliarde de doze de vaccin există o clauză referitoare la situaţia apariţiei unei variante a coronavirusului care ocoleşte vaccinul existent în prezent. 

AFP transmite  o ''cursă contracronometru'' a început pentru analizarea variantei Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2, a declarat duminică, 28 noiembrie, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a cerut populaţiei să-şi ia măsuri de precauţie pentru a le da cercetătorilor timp să analizeze această nouă variantă. 

Doar 66,2% din populaţia totală a blocului este complet imunizată.
 

''În urmă cu doi sau trei ani nu mi-aş fi imaginat niciodată că aş fi fost martoră la ceea ce vedem acum, că avem o pandemie teribilă şi vaccinuri, dar acestea nu sunt folosite în mod corespunzător peste tot, iar costurile pentru sănătate sunt uriaşe'', a declarat von der Leyen, întrebată dacă vaccinarea ar trebui să fie obligatorie.


Grecia şi Austria au anunţat amenzi pentru cei care nu acceptă să se vaccineze, în timp ce dezbaterea ia amploare şi în alte state membre.

''Cred că este de înţeles şi adecvat'' să avem o dezbatere şi ''să ne gândim eventual la vaccinarea obligatorie în UE'', a declarat Von der Leyen.
 
Sursă foto: Twitter.com / Ursula von der Leyen 


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii