Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:55 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii de la Asociația Pleiadelor, în vizită la stația de sortare a Polaris M Holding Contanța (GALERIE FOTO)

ro

03 May, 2023 14:17 978 Marime text
foto: Facebook/Polaris M HoldingElevii și profesorii de la Asociația Pleiadelor au vizitat stația de sortare și reciclare a Polaris Constanța.

„Cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, copiii au fost foarte entuziasmați și curioși să afle ce se întâmplă cu deșeurile după ce sunt colectate de la populație.

Curiozitatea copiilor s-a manifestat prin întrebări precum: “Muntele acesta de gunoi ajunge zilnic la stația de sortare?” sau “De ce se sortează manual o parte din deșeuri? Au aflat răspuns la toate întrebările și au înțeles că cel mai important pas, pentru ca muntele de deșeuri să scadă, este să colecteze separat deșeurile. Li s-a explicat cum sunt sortate, stocate și valorificate deșeurile de ambalaje. De asemenea, au fost încântați să observe cum baloții de folie, care se aflau în fața lor, trec prin mai multe etape, pentru ca în final să fie transformați în saci menajeri.

După ce au vizitat stația, toți copiii au dorit să vadă autospecialele și să urce în mașina de gunoi și în autovidanjă“ - au mai precizat reprezentanții Polaris Holding.


Aceștia au avut ocazia să vadă cum funcționează fiecare accesoriu, în parte, de la fiecare mașină. Copiii au urcat, pe rând, în autospeciale și li s-a explicat cum se colectează deșeurile.

„După terminarea acestor activități, copiii au primit materiale informative despre colectarea separată, cadouri și saci menajeri fabricați la stația de sortare.

Ne dorim ca prin contactul direct al copiilor cu procesul reciclării, să-i facem să înțeleagă și să-i încurajăm să promoveze un comportament corect față de mediu atât în rândul familiei, cât și al prietenilor. Deșeurile reciclabile au valoare, nu sunt gunoi, însă depinde de noi să le depozităm în recipientul potrivit.
Mulțumim copiilor și cadrelor didactice pentru vizită!“  - au mai precizat repzentanții Polaris Holding. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii