Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:57 23 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” execută misiuni NATO în Marea Neagră (galerie foto)

ro

09 Jul, 2020 17:18 906 Marime text

• Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” se integrează, timp de trei săptămâni, în gruparea navală permanentă NATO de luptă contra minelor.

Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu”, cu numărul de bordaj 25, a plecat astăzi din portul militar Constanța, pentru a se integra, timp de trei săptămâni, în gruparea navală permanentă NATO de luptă contra minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group Two), care va executa activități specifice în vestul și sudul bazinului Mării Negre.

Alături de nava militară românească, din gruparea navală NATO vor face parte și dragoarele maritime BGS „Priboy” (Bulgaria) și HS „Aliakmon” (Grecia), precum și vânătoarele de mine ITS „Gaeta” (Italia), ESPS „Tambre” (Spania) și TCG „Edincik” (Turcia), iar misiunea comună a acestora va fi de consolidare a nivelului de securitate maritimă regională, se arată într-un comunicat al Biroului  informare şi relaţii publice al Statul Major al Forţelor Navale.

 
Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” va participa, în perioada 14-17 iulie, și la Exercițiul multinațional „Breeze 20”, împreună cu alte nave ale Forțelor Navale Române și ale partenerilor străini.
 
Nava este comandată de locotenent-comandorul Ionuț Diaconu și, pe timpul activităților pe mare, va avea ambarcat un echipaj format din 72 de militari (69 de bărbați și trei femei).

Sursa foto: Lucian Irimia și Alex Turturică

Ti-a placut articolul?

Comentarii