Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:45 06 04 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exercițiu militar internațional pe Marea Neagră. Un dragor maritim românesc intră sub comandă NATO

ro

18 Feb, 2019 09:38 912 Marime text
Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu” a plecat duminică, 17 februarie, din portul militar Constanța, pentru a se integra în Gruparea Navală Permanentă a NATO de Luptă Împotriva Minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Maritime Counter Measures Group), care desfășoară acțiuni specifice în Marea Neagră, pentru asigurarea securității colective a NATO pe flancul estic, potrivit Forțelor Navale Române. Din gruparea navală mai fac parte nave militare din Bulgaria, Germania, Spania și Turcia.

”Misiunea principală a dragorului maritim românesc este de a asigura implementarea măsurilor de securitate, adoptate la Summit-ul NATO de la Bruxelles din anul 2018, conform cărora „Alianța va continua să promoveze o abordare de tip 360 de grade a securității și să îndeplinească în mod eficient toate cele trei sarcini fundamentale stabilite în conceptul Strategic: apărarea colectivă, gestionarea crizelor și securitatea prin cooperare” - au transmis reprezentanții Forțelor Navale Române.

Pe timpul celor trei săptămâni ale prezenței grupării SNMCMG-2 în Marea Neagră, navele vor participa la Exercițiul bilateral româno-bulgar „Poseidon 19”, fiind programate și escale în porturile Varna și Constanța.
Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu” este comandat de către locotenent-comandorul Ionuț Diaconu și are un echipaj alcătuit din 78 de militari.

Sursa foto cu rol ilustrativ: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii