Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:23 29 06 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două persoane depistate de polițiștii locali din Constanța în zona Tomis 3 în timp ce consumau alcool și substanțe interzise

ro

27 May, 2022 14:24 1111 Marime text
Suspecți depistați de Poliția Locală. Foto: Primăria ConstanțaJoi, 26 mai a.c, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pentru menținerea ordinii și siguranței publice, au depistat în zona Tomis 3, două persoane care consumau băuturi alcoolice, iar una dintre acestea își confecționa o țigaretă artizanală.

Dat fiind faptul că acestea se aflau într-o stare euforică, iar mirosul degajat din tigară era unul înțepător s-a procedat la efectuarea unui control sumar la fața locului. Au fost găsite două bile din staniol ce conțineau o materie vegetală verde, cu miros înțepător, susceptibilă a fi substanță cu efect psihoactiv/psihotrop.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Direcției Generale Poliția Locală Constanța pentru întocmirea actelor procedurale necesare înaintării dosarului instituției abilitate pentru luarea măsurilor legale.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Constanța, în afară de zona în care a fost constatată infracțiunea, polițistii locali au mai verificat și monitorizat 29 de locații de interes public din oraș: /(//bd. Aurel Vlaicu, str. Ștefăniță Vodă, str. Suceava, aleea Lotus, str. Cișmelei, str. Dispensarului, bd. Al. Lăpușneanu, str. Soveja, str. Adamclisi, aleea Heracleea, piața Tic-Tac + Complex, City Park Mall, str. Cpt. D. Eugeniu, bd. Tomis, piața Cireșica, zona Dacia, str. Poporului, Galeriile Soveja, Henri Coandă, str. Tulcei, aleea Zmeurei, Macu Roșu, piața Brotăcei, str. Dionisie cel Mic, str. Portiței, str. Izvor, aleea Umanității, stații CT Bus//);/

În cadrul activităților de prevenire și combatere a faptelor ilicite au fost legitimate 140 persoane dintre care 16 apelau la mila publicului.

Oamenii legii au aplicat 128 sancțiuni contravenționale în valoare de 34.890 lei și au dispus 2 măsuri complementare de aducere a terenului la starea inițială.

„Cele mai multe abateri au vizat fapte antisociale din spectrul ordinii și liniștii publice precum: proferarea de injurii, apelarea la mila publicului, consumul de alcool pe domeniul public sau tulburarea ordinii, liniștii locuitorilor și a bunei vecinătăți.

De asemenea, au fost aplicate amenzi contravenționale pentru lipsa titlului de călătorie valabil, expirareatermenului de valabilitate a actului de identitate,răscolirea gunoiului din containere, depozitarea unor bunuri pe domeniul public, lipirea sau expunerea de afise în alte locuri decât cele special amenajate.

Activități similare se vor derula în continuare, în scopul asigurării unui climat public civilizat.


Cetățenii sunt rugați să ne semnaleze în continuare orice fapte care contravin legislației în vigoare la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro“ - au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii