Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două licitaţii de 17 milioane de euro pentru dezvoltarea reţelei electronice, la Poșta Română

ro

29 Dec, 2015 10:10 1943 Marime text
Compania Naţională Poşta Română a lansat două licitaţii pentru dezvoltarea reţelei de comunicaţii electronice în valoare de 17 milioane euro, anunţurile aferente procedurilor fiind publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice SEAP.

În 8 februarie 2016, va avea loc deschiderea ofertelor privind achiziţia de echipamente IT care vor permite implementarea unui sistem informatic performant în Poşta Română şi a unei soluţii virtuale de cloud privat. Valoarea acestui contract se ridică la 59,6 milioane de lei, reprezentând 13 milioane de euro. Cea de-a doua deschidere de oferte va avea loc în 9 februarie 2016, pentru achiziţia unor servicii de telecomunicaţii.

Contractul pentru cea de-a doua componentă a proiectului integrat însumează 17,5 milioane de lei, reprezentând 3,8 milioane de euro.

Poşta Română este deţinută de statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională, în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea, în proporţie de 25%. Compania deţine cea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional, însemnând peste 80% din totalul subunităţilor poştale care operează, în prezent, în România.

Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române şi peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie.

Compania a încheiat anul 2014 cu un profit net de 22,8 milioane de lei, reprezentând aproximativ 5 milioane de euro, după cinci ani de pierderi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii