Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:22 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul în care Bogdan Olteanu este acuzat de trafic de influenţă, trimis la Curtea de Apel

ro

14 Mar, 2017 15:02 1601 Marime text
Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au admis astăzi excepţia de necompetenţă după calitatea persoanei în dosarul în care fostul președinte al Camerei Deputaților și viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu este acuzat de trafic de influență. Judecătorii de la Curtea Supremă au dispus trimiterea cauzei privind pe inculpatul Bogdan Olteanu la Curtea de Apel Bucureşti, spre competentă soluţionare. Decizia instanţei este definitivă. Definitivă.

Reamintim că, dosarul a fost trimis în instanță de DNA în octombrie 2016, iar timp de patru luni procesul s-a desfășurat în cameră preliminară. Pe 17 ianuarie, un magistrat a respins toate cererile și excepțiile invocate de Bogdan Olteanu și a constatat că rechizitoriul întocmit de DNA, precum și probele și actele de urmărire penală sunt legale.

Bogdan Olteanu este acuzat că, în perioada iulie — noiembrie 2008, pe când era președinte al Camerei Deputaților, a solicitat și primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro și sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.
 
Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de Olteanu, Mihaiu a fost numit, la data de 18 septembrie 2008, în funcția de guvernator al Deltei Dunării, susțin procurorii.
Potrivit acestora, suma de un milion de euro a fost transferată dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei societăți înregistrate în SUA și apoi retrasă în numerar în trei zile consecutive. Ulterior, la solicitarea lui Vîntu, banii i-au fost remiși lui Olteanu la biroul unde acesta își desfășura activitatea, în sediul PNL.

De asemenea, procurorii arată că, în toamna anului 2008, Bogdan Olteanu a participat la alegerile parlamentare, urmărind obținerea unui mandat de deputat.
În acest context, din dispoziția lui Vîntu, Olteanu a beneficiat de consultanță politică pentru campania electorală fără să achite contravaloarea serviciilor de zeci de mii de euro.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii