Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:31 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu în lumea literară românească. S-a stins din viață Nicolae Manolescu!

ro

23 Mar, 2024 20:21 963 Marime text
Sursa foto: Pexels


 
  • S-a stins din viață Nicolae Manolescu, cel mai important critic și istoric literar S-a stins din viață Nicolae Manolescu, cel mai important critic și istoric literar român de după Al Doilea Război Mondial.
 
S-a stins din viață Nicolae Manolescu, cel mai important critic și istoric literar S-a stins din viață Nicolae Manolescu, cel mai important critic și istoric literar român de după Al Doilea Război Mondial.
 
Criticul literar Nicolae Manolescu s-a stins din viață sâmbătă, la vârsta de 84 de ani. Anunțul a fost făcut de Cristian Tudor Popescu pe pagina sa de Facebook.
 

Și criticul literar Daniel Cristea-Enache deplânge moartea profesorului Nicolae Manolescu.

„Încă o zi neagră pentru cultura română", a scris Cristea-Enache pe Facebook.


Nicolae Manolescu, născut Nicolae Apolzan, s-a născut la 27 noiembrie 1939, Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea, a fost un critic și istoric literar român, cronicar literar și profesor universitar, membru titular al Academiei Române. A activat și ca politician după Revoluția din 1989. Ambasador al României la UNESCO și președintele Uniunii Scriitorilor din România (pentru al doilea mandat). Manolescu este considerat ca unul dintre cei mai importanți critici literari români din ultimele decenii.

Citește și
Putin a decretat zi de doliu național pentru duminică. A mai dat asigurări că autorii atacului au fost arestați
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii