Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#DobrogeaAcademică Președintele Academiei de Științe a Moldovei conferențiază la Academia Română

ro

14 Oct, 2019 00:00 1675 Marime text
Mâine, în Aula Academiei Române, acad. Ion Tighineanu, președintele Academiei de Științe a Moldovei, va susține conferința „Ingineria nanomaterialelor: nanoparticule și nanoarhitecturi complexe pentru diverse aplicații”. Evenimentul îl va avea ca moderator pe acad. Bogdan C. Simionescu, vicepreședinte al Academiei Române.
 
Ion Tighineanu s-a născut pe 22 martie 1955 și este un specialist în domeniul nanoelectronicii și nanotehnologiilor. Este profesor universitar și a fost ales în anul 2004 în funcția de vicepreședinte al Academiei de Științe a Moldovei, iar în aprilie acest an a fost ales președinte al acestui important for.
 
În urmă cu trei ani, portalul londonez NanotechWeb.org a selectat 10 cele mai impresionante invenții nanotehnologice la nivel global, una dintre acestea aparținând echipei acad., prof. univ. Ion Tighineanu, director al Centrului Naţional de Studiu și Testare a Materialelor din cadrul Universității Tehnice Moldova, realizată în colaborare cu parteneri din Germania, Marea Britanie și Australia.
 
Doctor habilitat în știinţe fizico-matematice, profesor universitar, savant cu renume mondial în domeniul nanotehnologiilor, Ion Tighineanu s-a dedicat timp de peste patru decenii muncii de cercetare.
 
#DobrogeaAcademică, proiect ce conectează comunitatea dobrogeană la nucleul intelectualităţii românești  
 
Proiectul #DobrogeaAcademică, asumat de cotidianul ZIUA de Constanţa, are ca obiectiv conectarea comunităţii dobrogene la cel mai înalt for al intelectualităţii românești - Academia Română. Gândit ca un demers editorial bivalent, la care contribuie cele mai importante instituţii de educaţie și cultură constănţene, prin #DobrogeaAcademică se dorește, pe de o parte, readucerea în atenţia comunităţii a relaţiei Dobrogei cu Academia Română, din toate timpurile - începând cu Constantin I. Brătescu, iar pe de altă parte - un deziderat mai vechi -, pornește de la convingerea că vor exista academicieni care vor accepta invitaţia de a conferenţia despre cel mai vechi pământ românesc atestat documentar.
 
Prin intermediul acestui proiect, ZIUA de Constanţa își propune ca dobrogenii să cunoască activitatea acestui nucleu al intelectualităţii românești, prin promovarea preocupărilor actuale ale Academiei Române.
 
Sursa foto: https://acad.ro/
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii