Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#DobrogeaAcademică Omagiu academic adus Şcolii de cercetare şi ingineria construcţiilor metalice de la Timişoara (document)

ro

26 Sep, 2019 00:00 1891 Marime text
Astăzi, în Aula Academiei Române, acad. Ioan Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, va susţine Cuvântul de deschidere al unui eveniment-omagiu dedicat Şcolii de cercetare şi ingineria construcţiilor metalice de la Timişoara.
Va urma discursul de recepţie al academicianului Dan Dubină (CV în secţiunea „Documente“) - „Școala de cercetare şi ingineria construcţiilor metalice de la Timişoara. Repere istorice, parcurs, consacrare şi recunoaştere internaţională”, iar acad. Dorel Banabic, preşedintele Secţiei de Știinţe Tehnice, va oferi un Cuvânt de răspuns.
 
În 13 septembrie 2007, la Luxemburg, „Şcoala”, prin reprezentanţii ei, a fost onorată cu trofeul „European Award for Steel Structures”, decernat de către Convenţia Europeană pentru Construcţii Metalice pentru soluţia aplicată şi pentru proiectul structurii clădirii Tower Center Internaţional din Bucureşti, cea mai înaltă din România la acea dată.
 
În Laudatio, juriul internaţional stipula: „Cea mai înaltă clădire din România, acest turn de 26 de etaje se ridică la 106 metri. Oţelul a fost ales pentru a rezista la mare risc seismic în zonă şi structura a fost proiectată pentru a îndeplini cerinţele noului cod seismic Eurocod. O configuraţie «dual-steel» a fost adoptată folosind grade diferite pentru membrii de oţel. Cerinţele arhitecturale şi estetice sunt legate de deschiderea interioară, spaţiu, poziţie şi configurare a braţelor”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii