Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:13 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din celălalt capăt al ţării Cramele Recaş au ajuns la Constanţa (galerie foto)

ro

17 Nov, 2011 01:00 4614 Marime text
img_89622.jpgCramele timişorene Recaş, ale căror renume a făcut înconjurul lumii, au ajuns şi la Constanţa. În cursul după-amiezii de ieri, în zona Dacia, a fost deschis primul magazin cu toate soiurile de vinuri ce se produc în podgoriile de la Recaş, dar şi vinuri nobile de pe toate continentele.

Cabernet Saugvinion, Merlot, Fetească Regală, Riesling Italian, Burgund Rose, V Pinot Noir, V Merlot Roze, V Riesling, V Pinot Grigio, sau vinuri metaliate în toată lumea precum Solo Quinta. Aceasta este doar o mică parte din soiurile de vinuri pe care noua cramă deschisă în Constanţa le aduce în faţa constănţenilor cunoscători ai unui de calitate superioară şi natural. Chiar dacă sunt pentru prima dată pe piaţa constănţeană, reprezentanţii firmei care comercializează produsele Cramei Recaş sunt încrezători că vor avea succes în ciuda concurenţei acerbe din această zonă.

IMG_7264.jpgAdministratorul spaţiului de unde poţi degusta şi vinuri de pe alte continente, Ionel Atanasiu, spune că deosebirea dintre vinurile produse în zona Dobrogei şi cele din Timiş este solul pe care se cultivă viile, clima dar şi condiţiile în care se produc acestea. "Cel mai important în această artă a fabricării vinului este solul", spune acesta. Clima unde se află aceste podgorii este de tip mediteranean cu influenţe moderate de la râul Bega care trece prin apropiere şi colinele Munţilor Carpaţi Occidentali. Zona are o expunere ideală la soare cu pante în direcţia sudică şi estică.

Prima atestare documentară a podgoriilor Recaş datează din anul 1447 când Mihail de Ciorna a cumpărat viile de la Ioan şi Ecaterina Magyar. SC Cramele Recaş SA, firmă româno-britanică deţine acum 700 de hectare de teren de plantaţie de cea mai înaltă calitate care a fost complet înnoită şi care este într-un continuu program de reînnoire. Oenologul firmei, australianul Hartley Smithers, care lucrează cu compania de cinci ani a încercat să rafineze şi să adapteze la metodele sale şi la tehnologia de ultima oră la condiţiile naturale deosebite găsite în Recaş.

Medalii numeroase şi recunoaştere internaţională

IMG_7347.jpgPremiile obţinute de vinurile de la Recaş sunt numeroase. Dintre acestea amintim medalia de argint obţinută la Concursul Mondial de la Bruxelles în acest an pentru Feteasca Neagră 2009, medalia de argint la acelaşi concurs din 2009 pentru Recas Cuvee 2006, argintul pentru V Pinot Noir 2009 la "Mundus Vini", medalia de argint pentru Syrah 2007, dar şi multe altele. În luna mai a acestui an la Concursul Mondial de la Bruxelles Vinurile de Recas au obtinut două medalii importante aur pentru Sole Chardonnay 2010 şi argint pentru La Putere Fetească Neagră 2009.

Cel mai mare premiu pe care l-a obţinut un vin de calitate din România, "Trophee Vinales Internationales" Paris 2011, a fost luat de unul din vinurile de la Recaş, Solo Quinta. Vinurile de la Recaş sunt exportate în proporţie de peste 50% şi ajung pe toate continentele, în cele mai îndepărtate locuri din lume.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii