Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:56 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Diferențe între acordarea împrumuturilor bancare și a creditelor IFN

ro

25 Oct, 2023 09:30 875 Marime text

Aplicare pentru un credit la instituțiile bancare reprezintă una dintre cele mai importante surse de finanțare a persoanele care au nevoie de fonduri suplimentare pentru diverse nevoi și utilizări personale. Însă pentru a obține un credit bancar trebuie să îndeplinești anumite condiții, uneori complexe, pe care nu multe persoane le îndeplinesc.

Condiții de eligibilitate care trebuie îndeplinite pentru a primi un credit bancar

Băncile oferă credite persoanelor care au o sursă de venit stabilă pentru a se asigura că ai fondurile necesare pentru rambursarea împrumutului primit la termenii stabiliți. Fondurile tale trebuie să fie suficiente pentru a achita ratele creditului și a avea un trai minim.
Un istoric de creditare pozitiv te poate ajuta să obții creditul de care ai nevoie deoarece băncile analizează aceste informații și țin cont de rambursările pe care le-ai efectuat și incidentele de la creditele anterioare.

Gradul de îndatorare este de asemenea luat în calcul de instituțiile bancare, iar un grad ridicat de îndatorare îți poate scădea șansele de obținere a unui credit.

În momentul în care îți dorești să aplici pentru un credit bancar trebuie să ai stabilitate la locul de muncă.  Acestea acordă credite persoanelor care lucrează de mult timp, unele dintre ele solicitând vechime chiar și de 12 luni.

Dosarul de creditare este unul complex și ai nevoie de documentație corespunzătoare. Nu de puține ori, există o taxă de analiză a dosarului de creditare pe care trebuie să o plătești băncii.

Motivul împrumutului ar ptuea avea putere de convingere asupra deciziei creditorului bancar, iar suma si termenul creditului pot să fie luate în considerare. Dacă creditorii sunt de părere că nu poți achita suma respectivă în acea perioadă din cauza surselor de venit pe care le ai, este posibil să îți respingă cererea.

Înainte de a aplica pentru un credit bancar trebuie să te asiguri că îndeplinești aceste condiții de eligibilitate și poți furniza informațiile necesare pentru verificare și aprobare a creditului.

Creditele nebancare presupun condiții minime de acordare a împrumuturilor, ceea ce le fac să fie la mare căutare, având un grad mare de aprobare, datorită accesibilității și eficienței pe care o prezintă.

Ce sunt creditele IFN?

Creditele IFN sunt împrumuturile acordate de instituțiile financiare nebancare pentru nevoi personale prin completarea unei cereri de creditare online.

Avantajele pe care le au împrumuturile online

Procesul de aplicare este mult mai ușor decât cel pentru obținerea unui credit bancar. Completezi cererea de pe platforma instituției și în scurt timp primești un răspuns. La MaiMai Credit IFN poți primi nu doar răspunsul, ci și banii, în minim 15 minute.

Poți utiliza împrumutul online rapid în orice scop vrei, fie că ai nevoie pentru o urgență financiară, fie pentru o nevoie personală, nu există restricții de utilizare a fondurilor.

Îți poți alege tu suma și perioada de rambursare dorită, iar dacă nu ești sigur ce ai putea alege ai posibilitatea de a face o simulare pentru a vedea la ce termeni te încadrezi

Documentația este minimă, obții un credit cu buletinul în câteva minute fără a fi necesar să aduci alte documente precum adeverințe de venit sau documente justificative, verificările sunt automatizate.

Condițiile pentru a primi un credit online sunt minime, trebuie ca vârsta ta să fie cuprinsă în intervalul 20-75 de ani și să ai un venit care este înregistrat la ANAF de minim 1000 lei în ultimele 3 luni. În plus procesul de aplicare este exclusiv online, nu va fi necesar să te deplasezi la sedii sau la ghișee pentru a obține un credit.

Metode pentru a alege creditul IFN potrivit

Cercetează opțiunile pe care le au IFN-urile și alege varianta care îți este cea mai favorabilă pentru situația ta.
Verifică gradul de încredere pe care îl are instituția financiară, poți să verifici paginile de socializare pentru a vedea impresiile create de alți clienți asupra serviciilor oferite.

Consultă termenii și condițiile creditului pentru a evita surprizele neplăcute. Costurile și dobânzile pot să difere de la un produs la altul și este bine să citești cu atenție contractul înainte de a semna.

Evaluează suportul pe care ți-l poate oferi instituția în calitate de client, în cazul în care apar diverse probleme sau ai întrebări cu privire la credit trebuie să te bazezi pe o comunicare eficientă.

Sursa foto: pexels.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii