Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:13 29 02 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În Constanța Ceremonia de dezvelire a bustului fondatorului Republicii Turcia, Mustafa Kemal Atatürk (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

10 Nov, 2023 14:12 1152 Marime text


În luna dedicată sărbătoririi Dobrogei, cu mozaicul său etnic și religios care îi oferă unicitate, Primăria Constanța organizează astăzi, 10 noiembrie 2023, începând cu ora 14:00, în Parcul Arheologic din Constanța, ceremonia de dezvelire a bustului fondatorului Republicii Turcia, Mustafa Kemal Atatürk.
 
Evenimentul este organizat în parteneriat de Primăria Municipiului Constanța, Consiliul Județean Constanța și Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța, cu ocazia împlinirii a 85 de ani de la moartea celui care a pus bazele Turciei de astăzi.
 
Având în vedere însemnătatea acestui moment pentru comunitatea turcă din municipiul și județul Constanța, la ceremonie participă mai multe oficialități.
Sunt depuse coroane de flori și va fi păstrat un moment de reculegere, vor fi intonate imnurile naționale ale Republicii Turcia și României.

Ceremonia a  fost deschisă de ambasadorul Turciei la București,Özgur Kivanç Altan :  :

„ La 85 de ani de la trecerea în eternitate, îl comemorăm pe marele nostru lider Kemal Ataturk, cu repect și recunoștință. În urmă cu 100 de ani, marele om a reușit să obțină independența și libertatea definitivă a poporului turc”, a spus diplomatul.


Coroane de flori au depus la bustul părintelui națiunii turce Primăria Municipiului Constanța, Consiliul Județean Constanța, Muftiatul Cultului Musulman din România, Uniunea Democrată Turcă din România, Asociația Oamenilor de Afaceri Turci din România,  Turkish Airlines, Asociația Studenților Turci de la Universitatea Ovidius.

După depunerea coroanelor s-a ținut un moment de reculegere, în memoria lui Kemal Atatürk.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii