Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:07 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Diaconul Bretea de la Biserica Sfântul Nicolae din Năvodari a fost hirotonisit (galerie foto)

ro

04 Oct, 2010 02:47 7619 Marime text
Hirotonisire_Des.jpgÎn cadrul slujbei de sfinţire a Bisericii Sfânta Treime de la Casa de Cultură, diaconul Mihai Gheorghe Bretea, de la biserica Sfântul Nicolae din Năvodari, a fost hirotonisit preot chiar de către Înaltpreasfinţitul Părinte Iakovos, Mitropolit de Mitilyne, care a oficiat slujba împreună cu Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

La ceremonia de hirotonisire a diaconului din Năvodari a participat şi primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, dar şi viceprimarul Florin Chelaru.

Evenimentul de hirotonisire a avut loc ieri, la finalul slujbei de sfinţire a Bisericii Sfânta Treime de la Casa de Cultură. La ceremonie a fost prezent chiar Înaltpreasfinţitul Părinte Iakovos, Mitropolit de Mitilyne, care a adus din Grecia şi moaştele Sfântului Rafael. Înainte ca ceremonia de hirotonisire să aibă loc, a sosit şi primarul Năvodariului, Nicolae Matei, împreună cu viceprimarul Florin Chelaru, care au vrut să-i fie alături unuia dintre oamenii care fac ceva pentru oraşul Năvodari, ridicând o biserică şi slujind pentru năvodăreni. „Pe părinte îl ştiu de câţiva ani. Împreună am fost anul trecut la Bari, în Italia, să aducem mirului moaştelor Sfântului Nicolae. De astăzi, a intrat în orânduirea preoţească. Am vrut neapărat să onorez invitaţia, cu atât mai mult cu cât construim împreună biserica la care slujeşte la Năvodari", a declarat primarul. La biserica Sfântul Nicolae, preotul Mihai Bretea slujeşte alături de părintele Nicu Adrian Pătraşcu. Primarul a declarat că biserica unde slujeşte părintele Bretea nu este încă finalizată: „Suntem la cupole. Sperăm să o terminăm cât mai repede".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cristina 02 May, 2011 22:13 Un om deosebit !!