Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:12 13 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezbatere publică pentru trei proiecte în Marea Neagră ale Envisan NV Belgia. Când şi unde va avea loc evenimentul

ro

03 Mar, 2018 00:00 1210 Marime text
Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa anunţă publicul interesat asupra depunerii rapoartelor privind impactul asupra mediului pentru trei proiecte iniţiate de Envisan NV Belgia - Sucursala Piteşti, având ca loc de implementare apele teritoriale ale Mării Negre.
 
Execuţia lucrărilor de dragaj pe platoul continental al Mării Negre în vederea relocării nisipului din cele trei zone face parte din obiectivul de investiţie „Reducerea eroziunii costiere Faza II 2014 - 2020“. Finanţarea obiectivului se face din Fondul de coeziune, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 - 2020, Axa Prioritară 5 - Promovarea adaptării la schimbările climatice, prevenirea şi gestionarea riscurilor.
 
Este vorba despre următoarele proiecte:
 
- Execuţie lucrări de dragaj pe platoul continental al Mării Negre în vederea relocării nisipului din zona A - Envisan Marea Neagră;
- Execuţie lucrări de dragaj pe platoul continental al Mării Negre în vederea relocării nisipului din zona B - Envisan Marea Neagră;
- Execuţie lucrări de dragaj pe platoul continental al Mării Negre în vederea relocării nisipului din zona C - Envisan Marea Neagră.
 
APM Constanţa poate emite sau respinge acordurile de mediu. Rapoartele pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanta, din strada Unirii nr. 23, şi la sediul titularului Envisan NV Belgia - Sucursala Piteşti. De asemenea, publicul interesat poate transmite în scris comentarii/opinii/observaţii privind documentele menţionate la APM Constanţa, până la data de 28.03.2018. Dezbaterea publică a rapoartelor privind impactul asupra mediului va avea loc la sediul Blumenfield Science - Centrul de Cercetare pentru Protecţia Mediului, din oraşul Năvodari, strada Uzinei nr. 1, în data de 28.03.2018, începând cu ora 16.00.
 

Trei zone din Marea Neagră, vizate pentru lucrările de dragaj

 
Zona A - Envisan Marea Neagră, necesară lucrărilor de dragaj, este amplasată în apele teritoriale şi zona economică exclusivă a României, în Marea Neagră, pe platoul continental, într-o zonă în care marea are adâncimi de circa 25 - 30 m, distanţa dintre obiectiv şi Mamaia Sat fiind de aproximativ 15,0 km. Zona A - Envisan Marea Neagră are o suprafaţă de 4,4266 km2, substanţa minerală utilă fiind reprezentată de nisip natural.
 
Având în vedere că pentru reabilitarea plajei este necesar un nisip de o anumită calitate, stabilită prin documentaţia elaborată în acest sens, se estimează că doar o parte din întreaga suprafaţă a Zonei A - Envisan Marea Neagră va fi supusă acţiunii de dragaj. Această suprafaţă variază în funcţie de calitatea materialului din zonă şi de grosimea materialului aspirat. Se estimează că în această zonă va fi dragată o suprafaţă de circa 45% din totalul suprafeţei de 200 ha, extragerea nisipului realizându-se în baza permiselor temporare de exploatare emise de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale.
 

Detalii despre cele trei zone

 
Zona A - Envisan Marea Neagră se află în larg şi are o adâncime de cca 25 - 30 m sub nivelul mării, iar extracţia nisipului se va face pe o grosime de circa 2 - 5 m.
 
Zona B - Envisan Marea Neagră, necesară lucrărilor de dragaj, se află în apele teritoriale şi zona economică exclusivă a României, în Marea Neagră, pe platoul continental, într-o zonă în care marea are adâncimi de circa 25 - 30 m, distanţa dintre obiectiv şi Mamaia Sat fiind de circa 15,8 km.
Zona B - Envisan Marea Neagră are o suprafaţă de 4,9810 km2.
 
Zona C - Envisan Marea Neagră necesară lucrărilor de dragaj se află amplasată în apele teritoriale şi zona economică exclusivă a României, în Marea Neagră, pe platoul continental, într-o zonă în care marea are adâncimi de circa 25 - 30 m, distanţa dintre obiectiv şi Mamaia Sat fiind de circa 16,0 km. Zona C - Envisan Marea Neagră are o suprafaţă de 4,7176 km2.

 
Envisan NV Belgia - Sucursala Piteşti, în datele Registrului Comerţului

 
Înfiinţată în anul 2008, firma are sediul social în comuna Oarja, judeţul Argeş. Firmă-mamă, Envisan NV, are sediul în Belgia. Persoană împuternicită este Jurgen De Bruyne. Envisan NV Belgia - Sucursala Piteşti se ocupă de producţia de energie electrică. Printre activităţile secundare se numără: extracţia pietrei ornamentale şi a pietrei pentru construcţii, extracţia pietrei calcaroase, a ghipsului, cretei şi a ardeziei; extracţia pietrişului şi a nisipului; extracţia argilei şi a caolinului; activităţi de servicii anexe extracţiei petrolului brut şi a gazelor naturale; activităţi de servicii anexe pentru extracţia mineralelor; fabricarea produselor din beton pentru construcţii; fabricarea produselor din ipsos pentru construcţii; fabricarea betonului; fabricarea de motoare hidraulice; fabricarea cuptoarelor, a furnalelor şi a arzătoarelor; fabricarea altor maşini şi utilaje specifice; construcţia de nave şi structuri plutitoare; repararea articolelor fabricate din metal; repararea maşinilor; transportul energiei electrice; distribuţia energiei electrice; comercializarea energiei electrice; producţia gazelor; distribuţia combustibililor gazoşi, prin conducte; comercializarea combustibililor gazoşi, prin conducte; furnizarea de abur şi aer condiţionat; captarea, tratarea şi distribuţia apei; tratarea şi eliminarea deşeurilor; alte lucrări de instalaţii pentru construcţii; intermedieri în comerţul cu combustibili, minereuri, metale şi produse chimice pentru industrie; comerţ cu ridicata al metalelor şi al minereurilor metalice; comerţ cu ridicata al materialului lemnos, al materialelor de construcţii şi al echipamentelor sanitare şi multe altele.
 
În anul fiscal 2014, compania a avut 50 de salariaţi, o cifră de afaceri de 996.634 de lei şi un profit de zero lei. De asemenea, în anul fiscal 2015, compania cu 43 de salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 7.298.858 de lei şi un profit de zero lei. Situaţia financiară pe anul 2016 arată astfel: 53 de salariaţi, cifră de afaceri de 5.882.706 lei şi profit de zero lei.
 
Citeşte şi:
 
Envisan NV, din Belgia, aşteaptă avizul pentru lucrări de dragaj şi relocare nisip în Marea Neagră (documente)

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii