Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:38 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO+TEXT. Constanța Militarii decedați în accidentele aviatice din județul Constanța, conduși pe ultimul drum. Sute de persoane, participă la funeralii (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

05 Mar, 2022 11:37 8542 Marime text
Funeraliile militarilor decedați în accidentul aviatic!Șase dintre cei opt militari decedați în accidentele aviatice care au avut loc, în județul Constanța, în seara zilei de 2 martie, sunt conduși astăzi pe ultimul drum la Constanța. 

Trupurile neînsuflețite ale căpitan-comandorului (pm) Bogdan Florin, sublocotenentului (pm) Banu Gelu, sublocotenentului (pm) Carp Vlad, sublocotenentului (pm) Bosoi Sergiu, sublocotenentului (pm) Marinescu Ionuț și sublocotenentului (pm) Lateș Eduard-Cătălin au fost depuse vineri, 4 martie, la Muzeul Național al Marinei Române.

Inmormantarea militarilor decedați în accidentul aviatic. Cei șase eroi vor fi înmormântați în Cimitirul Eroilor din Municipiul Constanța. Începând cu ora 12.00, va avea loc la Muzeul Național al Marinei Române o ceremonie militară în memoria celor șase eroi și vor fi constituite cortegiile funerare. Slujbele de înmormântare se vor oficia, începând cu ora 13.00, la Catedrala Ortodoxă „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” pentru cinci dintre militarii, și la Biserica Romano-Catolică „Sfântul Anton de Padova”, de la aceeași oră, pentru sublocotenentul (pm) Bosoi Sergiu. Cei șase militari vor fi înmormântați în Cimitirul Eroilor din Constanța.

 Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia, de la ora 13:00, slujba înmormântării pentru cinci dintre ei. 

La evenimentul de la Constanța și-a anunțat prezența și ministrul Apărării Naționale Vasile Dîncu. 

Prefectul județului Constanța, Silviu CoșaDin partea autorităților locale participă la funeraliile de la Constanța prefectul Județului Constanța Silviu Coșa, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu și primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac. 

Ministrul Apărării Vasile Dîncu participă la funeralii. UPDATE: ora 11.45

Prezent la funeraliile militarilor, comandantul Centrului de Scafandri Constanța, comandor Fănel Rădulescu a transmis un mesaj emoționant. 

„Nu pot să descriu în cuvinte sentimentele care mă încearcă. Din nefericire doi dintre camarazii noștri au ajuns să fie eroi la o vârstă prea fragedă. Au căzut în misiune. Reprezintă parte din sufletul nostru , parte din marea familie a scafandrilor militari. Transmitem rudelor militarilor că marea familie a scafandrilor militari le va fi alături. Suntem marea familie a scafandrilor și nu lăsăm pe nimeni în urmă“ - a precizat comandor Fănel Rădulescu. 

Președintele României și ministrul Apărării au depus câte o coronaă de flori. UPDATE: ora 12.00

Președintele României și Ministrul Apărării Naționale a depus câte o coroană pentru fiecare militar decedat în tragediile aviatice.  

În debutul ceremoniei funerare se dă citire ordinului de înaintate în grad post-mortem a militarilor decedați în dublul accident aviatic. 

UPDATE: Ora 12.05

Sute de persoane s-au adunat pe trotuarele din zona Muzeului Național de Marină din Constanța pentru a participa la funeraliile celor șase militari. 

Ministrul Apărării Naționale Vasile Dîncu!UPDATE: ora 12.15

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu a înmânat rudelor militarilor decedați decorațiile oferite de Președinția României. 

„Numai cei mai buni plătesc cu viața. Să le păstrăm vie amintirea și lumina pe care au lăsat-o în urma lor. Să fim și noi mai buni. Nimic nu va înlocui locul pe care îl lasă un tată, un fiu, un frate, un camarad. Noi cei care am rămas vii să nu uitam că lucrul fundamental este să protejam viața. Nimic nu este mai important decât viata noastra si a camarizilor noștri. Dumnezeu sa ii ierte!“ - a declarat ministrul APărării Naționale, Vasile Dîncu. 

Garda de OnoareUPDATE: Ora 12.35

Garda de Onoare este pregătită pentru continuarea festivităților militare. Cortegiul funerar va părăsi Muzeul Marinei Române pentru slujba de înmormântare. Sicriele vor fi urcate în camioane militare pentru a fi transportate către biserici. 

Catedrala Ortodoxa Sf Apostoli Petru Și Pavel ConstanțaSlujba pentru cinci dintre militari va avea loc la Catedrala Ortodoxă „Sfinții Apostoli Petru și Pavel, iar la Biserica Romano-Catolică „Sfântul Anton de Padova”, va avea loc slujba de înmormântare pentru sublocotenentul (pm) Bosoi Sergiu.

Cei șase militari vor fi înmormântați în Cimitirul Eroilor din Constanța. 

Preotul militar Nicolae ArgatuUPDATE: Ora 13.00 

la Muzeul Marinei Române preotul militar Nicolae Argatu, împreună cu un sobor de preoți printre care și catolici susțin o slujbă în memoria militarilor decedați în accidentul aviatic din seara zilei de 2 martie. 

Sicriele cu trupurile militarilor sunt scoase din Muzeul Marinei RomâneUPDATE: Ora 13.20

Sicriele cu trupurile militarilor sunt scoase din Muzeul Marinei Române și urcate fiecare într-un camion militar. 

Sublocotenentul (pm) Marinescu Ionuț urma să împlinească pe 12 martie 44 de ani. 

Sublocotenentul (pm) Carp Vlad urma să împlinească pe 23 martie - 40 de ani, iar sublocotenentul (pm) Lateș Eduard-Cătălin a plinit 29 de ani pe 10 februarie. 

Sergiu Bosoi, condus pe ultimul drumUPDATE: ora 13.30

MApN a anunțat că pe timpul desfășurării funeraliilor, în semn de omagiu adus camarazilor care și-au pierdut viața, aeronave ale Forțelor Aeriene Române și ale aliaților care execută misiuni de poliție aeriană întărită în România vor executa survoluri ale zonelor în care au loc ceremoniile.

Chiar în aceste momente pe deasupra zonei în care au loc funeraliile au trecut avioane militare în zbor. 

Cortegiul funerar la catedrala Sf Apostoli Petru și Pavel ConstanțaOra 13.50

Cortegiul funerar care transportă cinci dintre cei șase militari ce vor fi înmormântați la Constanța ajunge la Catedrala Ortodoxă „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”. 

Inmormantare Sergiu Bosoi. Biserica Catolica ConstanțaAl șaselea camion militar va ajunge la Biserica Romano-Catolică „Sfântul Anton de Padova”, unde va avea loc alujba de înmormântare pentru sublocotenentul (pm) Bosoi Sergiu.

Ministrul Vasile DîncuUPDATE: Ora 14.00 

La Catedrala Ortodoxă „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Constanța au ajuns ministrul Apărării Naționale Vasile Dîncu, dar și reprezentanți ai Forțelor Armate din Constanța. 

Ministrul Vasile Dîncu la înmormântarea sublocotenentului (pm) Bosoi Sergiu.UPDATE: Ora 14.40

Ministrul Apărării Naționale Vasile Dâncu a ieșit din Catedrala Ortodoxă „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Constanța și a pornit către Biserica Romano-Catolică „Sfântul Anton de Padova”, pentru a participa și la slujba de înmormântare oficiată pentru sublocotenentul (pm) Bosoi Sergiu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii